ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει κατάργηση ασύλου και τήρηση νομιμότητας

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας τον ότι αντιδρά στην τήρηση της νομιμότητας και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, γιατί είναι όμηρος των αγκυλώσεων και των δογματισμών του.

Παράλληλα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει τους ακροαριστερούς μπαχαλάκηδες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε άσχετο νομοσχέδιο βρήκε την ευκαιρία να αντιδράσει στη τήρηση της νομιμότητας και στο να γίνει η Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που κάνει, είναι να εφαρμόσει την προεκλογική της δέσμευση ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Γιατί, ο μόνος χώρος στον οποίο δεν υπήρξε διακίνηση ιδεών, ήταν τα πανεπιστήμια», ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την κύρωση ΠΝΠ που αφορούν μεταξύ άλλων προστασία πρώτης κατοικίας, κατάργηση ΝΟΜΕ και κοινόχρηστους χώρους του Ελληνικού.

«Οι εικόνες που είδαμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αν ήταν αποτέλεσμα της δράσης ακροδεξιών θα τις καταδικάζατε. Αν ήταν όμως δράση ακροδεξιών θα λέγατε ας τους ανεχτούμε. Όπως καταδικάζουμε τους ακροδεξιούς, πρέπει να καταδικάσετε και τους ακροαριστερούς «μπαχαλάκηδες», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι η αντίληψη του αυτή «είναι βαρίδι που τον κρατά μακριά από το να κάνει βήματα προόδου και δείχνει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις».