ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρεώνουν στον Θεοχάρη -2%

¡»«Õ¡ - ”’Õ≈Õ‘≈’Œ« ‘’–œ’ ‘œ’ ’–. œ… œÕœÃ… ŸÕ √…¡ÕÕ« ”‘œ’—Õ¡—¡/PHASMA/√.Õ… œÀ¡…ƒ«”

 

Απώλεια δύο μονάδων στις ευρωεκλογές χρεώνει το Μέγαρο Μαξίμου στον Χάρη Θεοχάρη με τις επιλογές του και τις εγκυκλίους που εξέδιδε οι οποίες πολλές φορές έφεραν την κυβέρνηση σε κατάσταση νευρικού κλονισμού. Είτε με τις προφυλακίσεις και τα αυτόφωρα, είτε με το κοινωνικό μέρισμα και τις ακραίες προϋποθέσεις που τίναξαν στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό, είτε με τα περιβόητα tweets που έστελνε, ο Θεοχάρης είχε προκαλέσει εδώ και καιρό την οργή του Σαμαρά.

Λένε ακόμη ότι σε μία από τις πολλές κρίσεις που είχαν προκληθεί μεταξύ του Μαξίμου και του Θεοχάρη, ο πρώην γραμματέας εσόδων είχε… τηλεφωνήσει στον Τόμσεν για να παραπονεθεί! Και ο Τόμσεν είχε προσφερθεί να μιλήσει στη Μέρκελ ώστε η καγκελάριος να πει στον  Αντώνη Σαμαρά να αφήσει ήσυχο τον Θεοχάρη. Το περιστατικό αυτό – αν έγινε έτσι – φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η αλήθεια είναι ότι και στην εξάωρη θυελλώδη σύσκεψη στο γραφείο του Στουρνάρα που οδήγησε στην παραίτηση του Θεοχάρη, πήραν πολλές φορές τηλέφωνο οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητώντας εξηγήσεις για την αποπομπή και ήταν ένα ακόμη στοιχείο που λειτούργησε σε βάρος του Χάρη.