ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν δέχομαι μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας» η απάντηση Γεννηματά

Aνέβασε τους τόνους η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της, στη Βουλή, με την οποία απάντησε στον πρωθυπουργό, ασκώντας κριτική για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Η κ. Γεννηματά, με αφορμή αιχμή του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή πως με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μια φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν διστάζει να πάρει και σοσιαλδημοκρατικά μέτρα, απάντησε: «Δεν δέχομαι μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας. Πολλοί την διεκδικούν κι ο κ. Τσίπρας πρόσφατα. Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή όρων εργασίας. Αυτή είναι η σοσιαλδημοκρατία. Θα λέμε την αλήθεια για το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας».

Εξέφρασε μεν την ικανοποίησή της για τη υιοθέτηση ορισμένων θέσεων του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, επιμένοντας ωστόσο, ότι βασικές προτάσεις δεν έχουν γίνει αποδεκτές, όπως η μείωση του ΦΠΑ. «Όσα εξαγγέλλετε συνιστούν σημαντική παραδοχή ότι είναι ανεπαρκή όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.
Επίσης δήλωσε, ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ανοικτό να στηρίξει το νομοσχέδιο για τις πορείες, εφ όσον η κυβέρνηση αποδεχθεί να τεθούν θεσμικές εγγυήσεις, οι οποίες προβλέπονται στη πρόταση του 2012, επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη. «Φέρτε θεσμικές εγγυήσεις να το ψηφίσουμε» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Ζήτησε για άλλη μια φορά να δοθεί η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στο ΜΜΕ, λέγοντας πως αν χρειαστεί θα καταθέσει και γι΄ αυτό το θέμα ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη.
Τέλος, προχώρησε σε αναφορές με αιχμές για τη κυβερνητική τακτική απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα, όπου επανέλαβε την ανάγκη για σύγκλισης Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και διερωτήθη γιατί το αρνείται ο κ. Μηστοτάκης. «Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, αλλά όχι όταν έχει το πιστόλι στο τραπέζι», είπε η κ. Γεννηματά.