ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν «έφαγα» κανέναν Λοβέρδο – Αξιοποιώ τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ»

«Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει πότε στον ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μονάχα μπροστά. Έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Αυτή ήταν η εισήγησή μου, η οποία είχε εγκριθεί από το συνέδριο, από την Κεντρική Επιτροπή, από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κ. Γεννηματά είπε πως «σε ένα δημοκρατικό κόμμα είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και αποχρώσεις. Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ, που αναφερθήκατε, υπάρχουν 100 κείμενα που αποδομούν τον πρόεδρό τους και δεν άκουσα να γίνεται αυτή η συζήτηση και αυτές οι ερωτήσεις στον πρόεδρό τους. Κλείνω την παρένθεση. Αυτός ο δρόμος έχει μονάχα μπροστά και αυτό που διεκδικούμε είναι να πείσουμε την ελληνική κοινωνία -σε αυτήν απευθυνόμαστε, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία- να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Γιατί, όπως συμπλήρωσε, ο ελληνικός λαός έχει τη δύναμη να το κάνει με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές, όπως το έκανε πολλές φορές στο παρελθόν».

«Δεν «έφαγα» κανέναν Λοβέρδο»

Όσον αφορά την αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Δεν «έφαγα» κανέναν Λοβέρδο. Απλώς αξιοποιώ όλα τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας. Έχω μία δυναμική Κοινοβουλευτική Ομάδα με πολλές ικανότητες. Η επιλογή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του κόμματος. Το ίδιο έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης πριν από λίγες μέρες, το ίδιο έκανε και ο κύριος Τσίπρας πριν από λίγες μέρες. Δεν του είπε κανένας «γιατί έφαγες τον τάδε», «γιατί έφαγες τον άλλον». Μόνο εμένα ρωτάτε. Το σημειώνω κι αυτό».

Σε ερώτηση έαν σχετίζεται η απόφασή της με πρόθεσή του κ. Λοβέρδου να διεκδικήσει την εσωκομματική εξουσία, η κ. Γεννηματά αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας πως «ποτέ δεν λειτούργησα με τέτοια μέτρα και σταθμά μικρότητας. Προσπαθώ να αξιοποιώ στο έπακρο τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής». Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν είναι πρόβλημα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και απέδωσε τη μεγέθυνση του ζητήματος σε κανάλια που «δημιουργούν ένα θέμα εκ του μη όντος και στο Μέγαρο Μαξίμου, που ενοχλούνται γιατί το Κίνημα Αλλαγής έχει βγάλει αυτήν την περπατησιά, έχει τεκμηριωμένο λόγο, δεν μιλάει λαϊκίστικα, είναι πιο σκληρή και πιο αποτελεσματική η κριτική που κάνουμε στην κυβέρνηση». «Τους πονάει περισσότερο. Πονάει το ότι μιλάμε για μία πρόταση εξουσίας ολοκληρωμένη για την επόμενη μέρα. Γιατί ξέρουν ότι οι επιπτώσεις της πολιτικής τους χτυπά την πόρτα κάθε οικογένειας και σε λίγο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να είναι ανοδική η τάση του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο αποδέχθηκε πως «δεν έχει γίνει το άλμα που θέλαμε, διότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια ως κυβέρνηση η οποία -δεν θα χρησιμοποιήσω τις εκφράσεις των στελεχών τους- «ξεζούμισε» τη μεσαία τάξη, οδήγησε ένα μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματός μας να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, για να σωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι φαινόταν ότι μόνο αυτοί μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές και να γίνουν κυβέρνηση».

Επεσήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση έχει έναν χρόνο περίοδο χάριτος από τους πολίτες, πολύ περισσότερο μέσα σε αυτήν την κατάσταση με την κρίση της πανδημίας, που σε όλον τον κόσμο οι λαοί συσπειρώνονται γύρω από τις κυβερνήσεις τους, για να μπορέσουν να αντέξουν και να νοιώσουν την ασφάλεια και την ελπίδα ότι θα πάνε καλύτερα.