ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν καταργείται η αξιολόγηση

ÌÁÎÉÌÏÕ ËÏÂÅÑÄÏÓ Á

«Η αξιολόγηση είναι πολιτική νομοθετημένη, είναι τρέχουσα, διευρύνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Σεπτέμβριο. Αξιολογούνται τα στελέχη της εκπαίδευσης και μετά πάμε στους καθηγητές και τους δασκάλους» σημείωσε στον ΣΚΑΙ ο Λοβέρδος.

«Υπάρχει καταγγελία από την ΟΛΜΕ ενός κακού συστήματος, χωρίς αντιπρόταση. ‘Κατάργησέ το και να κάνουμε συζήτηση’ μού είπαν. Δεν θα το κάνω» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας «Είναι διαδικασία που θα προχωρήσει. Πολλοί εκπαιδευτικοί επιδιώκουν την αξιολόγησή τους και την εφαρμογή του νόμου» συμπλήρωσε.

Ως προς τις διαθεσιμότητες, τόνισε ότι η απόφαση ήταν ενέργεια του πρωθυπουργού και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και δεν μπορεί να την καθυστερήσει.

«Στις 5 με 10 Αυγούστου θα υπάρχει η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των διοικητικών υπαλλήλων των οχτώ ΑΕΙ» ανέφερε ωστόσο, υποστήριξε ότι τα πανεπιστήμια έχουν προβλήματα λόγω ανυπαρξίας διοικητικού προσώπου.

Ο υπουργός παιδείας καταδίκασε τις καταλήψεις στο Πολυτεχνείο και υποστήριξε ότι τα διοικητικά ιδρύματα πρέπει να κλείνουν μόνο σε πόλεμο.