ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την ύπαρξή της με όλα τα νόμιμα μέσα

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την επικράτειά της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της με όλα τα νόμιμα μέσα», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από την Πολωνία, σε απάντηση στην κλιμακούμενη προκλητική ρητορική της Άγκυρας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια για να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» πρόσθεσε, αναφερόμενος στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τους υδρογονάνθρακες.

«Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο «Μνημόνιο Συναντίληψης» που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας είναι όχι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο» τόνισε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας της Βαρσοβίας με θέμα την απάντηση της ΕΕ στις παγκόσμιες προκλήσεις.