Usay.gr
Usay.gr
    • Search
    • facebook
    • Twitter
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • MEDIA
  • LIFESTYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • SPORTS
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διχασμένη ακόμη και στην πρωτοφανή κρίση η Ευρώπη! Σύνοδος Κορυφής για το «κορωνο-ομόλογο»

26 Μαρτίου, 2020, 11:45 πμ26 Μαρτίου, 2020
  • 0
  • Facebook share
  • Twitter

Κρίσιμη είναι η σημερινή Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των κρατών – μελών της ΕΕ, στην κορυφή της ατζέντας της οποίας βρίσκεται η κοινή επιστολή των επικεφαλής 9 ευρωπαϊκών χωρών για την έκδοση ευρωομολόγου.

Με τις πολλαπλές επιπτώσεις της πανδημίας στις εθνικές οικονομίες να παραμένουν ως αυτήν την ώρα αχαρτογράφητες, στην ουσία νέο δημοσιονομικό πλαίσιο για μια γενναία και μακροπρόθεσμη χρηματοδοτική ροή -αμέσως μετά το πέρας της έξαρσης του ιού- ζητούν 9 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε κοινή τους επιστολή, οι ηγέτες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας επαναφέρουν την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στη συνεδρίαση του Eurogroup, στη διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής του οργάνου, Μάριο Σεντένο έκανε για πρώτη φορά λόγο για «συμμετρικό εξωτερικό σοκ», λειαίνοντας από πλευράς του το έδαφος.

Μολονότι η πρώτη τριβή με την ιδέα του ευρωομολόγου για την ανασυγκρότηση από την πανδημία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ προσέκρουσε στο τείχος των βορείων (Γερμανία, Ολλανδία, Φιλανδία), η επαναφορά του αιτήματος στο ανώτερο επίπεδο με εννέα προσωπικές υπογραφές, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκκίνησης της συζήτησης, χωρίς αυτήν να κρυφτεί κάτω από το χαλί.

ομόλογοΣύνοδος Κορυφής

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά άρθρα

  • Φωτιά σε χώρο εργοστασίου στην Κηφισιά
  • Μητσοτάκης στο TikTok για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ: “Κάτι αλλάζει τα Σάββατα”
  • ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σήμερα ο Ανδρουλάκης
  • Ο Κεδίκογλου του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενο κόμμα Καρυστιανού: «Θα ήταν εναντίον του αγώνα που δίνει»

Ροή ειδήσεων

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά

2

Φωτιά σε χώρο εργοστασίου στην Κηφισιά

3

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

3

Ισπανία: Δεκατέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε καφέ της Μαδρίτης

2

Τροχαίο στον Βόλο: Σε κρίσιμη κατάσταση ηλικιωμένος που παρασύρθηκε από όχημα ενώ περνούσε τον δρόμο

2
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • MEDIA
  • LIFESTYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • SPORTS
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το USAY.gr αποτελεί ειδησεογραφική αρθρογραφική και πολυμεσική πύλη σε θεματολογία ποικίλης ύλης από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ταυτόχρονα προσφέρεται η δυνατότητα σχολιασμού του περιεχομένου του σε χρήστες της ιστοσελίδας οι οποίοι το επιθυμούν. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αποφυγή νομικώς μεμπτού περιεχομένου και αποτελεσματική διαχείριση των εισερχομένων σχολίων και μηνυμάτων.

(c) usay.gr – Υλοποίηση: Access Point

  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
  • MEDIA KIT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Menu
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • MEDIA
  • LIFESTYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • SPORTS
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ