ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: Ο Ανδρουλάκης ανέλαβε το κόμμα στο 8% και τώρα είναι στο 13%

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη ήταν σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και συνταγματολόγος, Παναγιώτης Δουδωνής.

Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Δουδωνής σημείωσε «καταρχάς σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και επειδή προσπαθώ να σκεφτώ σαν ένας λογικός τριαντατετράχρονος, σκέφτομαι τι θα ήθελε ένας προοδευτικός άνθρωπος στην ηλικία μου από το ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελε να είναι ένα φιλόξενο σπίτι για κάθε νέο άνθρωπο, ο οποίος θέλει την πατρίδα που αξίζει, γιατί πραγματικά αξίζουμε καλύτερα.

Σε ερώτηση αν αυτό μπορεί να το πετύχει ο κ. Ανδρουλάκης ο κ. Δουδωνής απάντησε: «Φυσικά και μπορεί».

Αναφορικά με αιτιάσεις που έγιναν στο πρόσωπό του και ιδίως για τον χαρακτηρισμό «διορισμένος», απάντησε: «Κοιτάξτε εγώ ως συνταγματολόγος αναγνωρίζω το δικαίωμα και αγωνίζομαι για το δικαίωμα του καθενός να μιλάει άσχημα για μένα, αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας και της ελευθερίας της σκέψης. Και εγώ βέβαια έχω απόψεις, κι εγώ μπορώ να τις εκφράζω.

Ο κ. Δουδωνής αναφέρθηκε επίσης στην πορεία του ΠΑΣΟΚ: «Πρέπει να δούμε πού ήμασταν και πού είμαστε, το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 8% όταν το ανέλαβε ο κύριος Ανδρουλάκης ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τώραείναι στο 13% παρά. Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 έως σήμερα δεν είχε κερδίσει ποτέ εκλογική περιφέρεια. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη θέση και εξακολουθεί να μπορεί να πάρει τη πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας μεγάληςδημοκρατικής παράταξης».

«Υπάρχει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, που έχει περάσει δύσκολα από το 12. Ξέρετε το 2012 εκείνο το βράδυ στις 6 Μαΐου ήμουνα στην Ιπποκράτους, στα τότε γραφεία μας, όταν χάσαμε τη δεύτερη θέση για πρώτη φορά από το 1977. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη στεναχώρια μας και τη στεναχώρια των ανθρώπων που ήταν από το 74 στο ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο κόσμος πάει να γελάσει λίγο το χειλάκι του όταν ανεβαίνουμε ενώ οι άλλοι πέφτουνε, όταν κερδίζουμε εκλογικές περιφέρειες, δε γίνεται να το χαλάμε αυτό»

Σημείωσε πως «Ο κόσμος απείχε από τις εκλογές γιατί τον ενοχλούσε η τοξικότητα ανάμεσα στα κόμματα. Το να θεωρούν κάποιοι πως αν δημιουργήσουν μια τοξικότητα μέσα στα κόμματα, αυτό θα είναι η λύση στα προβλήματα μας είναι κάπως άτοπο. Εδώ ο κόσμος μας έχει γυρίσει την πλάτη σε όλα τα κόμματα γιατί λέει δεν αντέχουμε να σκοτώνεστε μεταξύ σας.

Στο ερώτημα γιατί χάθηκε η δημοσκοπικά ορατή για ένα διάστημα δεύτερη θέση ο κ. Δουδωνής απάντησε: κοιτάξτε αυτό αφορά σε μια δημοσκοπική πορεία, εγώ συγκρίνω εκλογές με εκλογές. Να σας πω, ο ΣΥΡΙΖΑείχε φτάσει το 18%, παραλίγο να είναι 2ος το 2008 , και μετά πήρε 4-5% το 2009 στις εκλογές και ήθελαν να διώξουν τον κ Τσίπρα, φανταστείτε να τον είχαν διώξει το 2009 τον κ Τσίπρα, τι θα είχαν κάνει το 2012, το 2015».

Τέλος ο κ. Δουδωνής σημείωσε ότι «το έχω ξαναπεί αλλά θέλω να το επαναλάβω, με την αποχή ο κόσμος μας είπε »ασχοληθείτε μαζί μας». Αυτό είπε ο κόσμος σε όλα τα κόμματα με την αποχή. Το να του απαντάμε εμείς »εμείς θέλουμε να ασχοληθούμε με τους εαυτούς μας», είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι δε θα έχει καλά αποτελέσματα και καλή εικόνα. Απευθύνω έκκληση για ενότητα, για μια τήρηση των καταστατικών διαδικασιών και στεναχωριέμαι πραγματικά για την εικόνα που δίνουμεως ΠΑΣΟΚ μέσα από αυτή την ένταση που υπάρχει που είναι προσωπική. Δεν πρέπει να είναι προσωπικές οι συγκρούσεις, πρέπει να είναι πολιτικές».