ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας: Θέλω η Βασιλίσσης Όλγας να είναι ανοιχτή για τα αυτοκίνητα τις καθημερινές

Ο σχεδιασμός μου είναι να είναι τις καθημερινές ανοιχτός ο δρόμος για τα αυτοκίνητα και τα Σαββατοκύριακα να είναι κλειστός, είπε ο Χάρης Δούκας μιλώντας για τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, στο Σύνταγμα.

Αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «σέβεται τους αρχαιολόγους» αλλά η Αθήνα δεν αντέχει έναν νέο «μεγάλο περίπατο» και πως στο αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, στόχος είναι να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Προβλέπεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, με μία λωρίδα, είπε ο δήμαρχος και αποκάλυψε πως δικός του σχεδιασμός είναι να μπορούν τα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν τη Βασιλίσσης Όλγας τις καθημερινές, ειδικά για να στρίψουν από τη Λεωφόρο Αμαλίας προς το Παναθηναϊκό Στάδιο και να μην χρειάζεται να φτάνουν μέχρι το Κουκάκι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα Σαββατοκύριακα, ο σχεδιασμός του δήμου Αθηναίων είναι ο δρόμος να είναι κλειστός για να μπορούν οι πεζοί να περπατούν ελεύθερα. Πεζοδρόμηση δεν προβλέπεται να γίνει, όπως επέμεινε ο ίδιος.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Δούκας είπε ακόμα πως η δημοτική αστυνομία της Αθήνας βεβαιώνει 50.000 κλήσεις τον μήνα οι οποίες αφορούν μόνο σε διπλοπαρκάρισμα και παράνομη στάθμευση σε ράμπες αναπήρων. Σκοπός είναι να αποσυμφορήσουν την πόλη ώστε «να αναπνεύσει», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων αναγνώρισε το πρόβλημα της κατάληψης δημόσιου χώρου που βιώνει η πόλη, υποσχόμενος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λυθεί. «Διαφωνώ με τις αυθαίρετες καταλήψεις δημοσίου χώρου» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Χάρης Δούκας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του ως δήμαρχος της Αθήνας, προσθέτοντας ότι όσα έβαλε η ομάδα του ως στόχους τις πρώτες 100 ημέρες «τους πιάσαμε με κόπο».

Υπάρχουν φορές που λέω «αμάν, μπλέξαμε», είπε επίσης χαριτολογώντας. Μιλώντας για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είπε ότι αξίζει περισσότερη στήριξη και χρηματοδότηση, αλλά και όσον αφορά στις υποδομές, προσθέτοντας πως ο ίδιος είναι «μαζί με τους φοιτητές στον αγώνα για καλύτερη δωρεάν δημόσια παιδεία».

Όσον αφορά στο έργο για την ανάπλαση του Βοτανικού, ο δήμαρχος είπε πως το έργο τρέχει, έχουν μπει μπουλντόζες του δήμου, θα μπουν και των αναδόχων τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις για το 2026. Πρόκειται για έναν «μαραθώνιο με τη μορφή σπριντ», είπε επίσης.