ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια, αποστάσεις και αυστηρό μήνυμα του Μαξίμου σε Μπαλαούρα – Μάρδα

Αποστάσεις κρατάει το Μέγαρο Μαξίμου από τις δηλώσεις τόσο του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα για την ονομασία της ΠΓΔΜ όσο και του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος έκανε λόγο για επενδυτές-πρόσφυγες.

 

 

Το Μαξίμου ουσιαστικά αδειάζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλαούρα, σημειώνοντας με έμφαση ότι είναι γνωστή, σαφής και εκφρασμένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και προβλέπει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων.

Κυβερνητικά στελέχη, ανέφεραν πως η δήλωση Μπαλαούρα είναι εκτός γραμμής και σε ερώτηση για το αν αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα με τον κυβερνητικό εταίρο, απαντούσαν πως “όχι, μόνο πρόβλημα στον εαυτό του'”.

Όπως διευκρίνιζαν οι πηγές, η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας – σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων «είναι σαφής, γνωστή και εκπεφρασμένη.» Τα κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάρισαν ακόμη ότι η δήλωση Μπαλαούρα είναι «εκτός γραμμής». 

Αποστάσεις κρατάει το Μαξίμου και από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα περί επενδυτών-προσφύγων, κάνοντας λόγο για “προσωπική άποψη”, που δεν αποτελεί ζήτημα κεντρικής πολιτικής.

Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι διαμηνύουν σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη να προσέχουν στις δηλώσεις τους, ούτως ώστε αυτές να μην παρερμηνεύονται, πλήττοντας τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης.

«Πρέπει να υπάρχει προσοχή από όλους, ώστε αφενός να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις, αφετέρου να μην πλήττεται η συνολική πολιτική της κυβέρνησης» διεμήνυαν κυβερνητικά στελέχη μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποστέλλοντας μήνυμα στους δύο υπουργούς αλλά και σε όσα στελέχη κάνουν παρόμοιες δηλώσεις που προκαλούν θόρυβο σε ΜΜΕ και κοινωνία.