ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έδωσαν τα χέρια. Συμφώνησαν για το debate οι υποψήφιοι για τη Ν.Δ – Οι όροι

Σε συμφωνία για το θέμα της τηλεμαχίας κατέληξαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ, που συνεδρίασαν στις 14.00 μετά το μεσημέρι για να συζητήσουν τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο διάλογο, πριν συνέλθει εκ νέου η ΚΕΦΕ.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες Θόδωρος Αμπατζόγλου, Άννα Ασημακοπούλου, Μακάριος Λαζαρίδης και Στέφανος Σταμούλης που βρέθηκαν για τα θεματα δημοσιου διαλόγου, συμφώνησαν να προχωρήσουν το πολύ σε ενα debate στην ΕΡΤ και εμφανίστηκαν αρνητικοί σε περισσότερες τηλεμαχίες, προκειμένου να μην υπάρξει ευτελισμός της διαδικασίας. 

Την τελική απόφαση θα λάβουν σε συνεννόηση μεταξύ τους οι ίδιοι οι υποψήφιοι, με την πλευρά Μεϊμαράκη να φήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει σε ένα debate, ενώ η στάση των άλλων εξαρτάται από το αν θα ειναι παρόντες και οι τέσσερις διεκδικητές σε μια τέτοια διαδικασια.

Παράλληλα οι τέσσερις εκπρόσωποι συμφώνησαν σήμερα στη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκφραστηκε ωστοσο επιφύλαξη με ποιον τρόπο θα γίνουν και με ποιο κοινό, αν δηλαδή θα είναι θεσμικό (πρόεδροι ΝΟΔΕ, επιμελητήρια, παραγωγικοί φορείς κλπ) η ανοικτο. 

Όλες οι πλευρές πάντως δήλωσαν οτι εχει γίνει σημαντική πρόοδος, ενω συμφωνήθηκε επισης οτι δεν θα υπάρχουν πληρωμενα διαφημιστικά σποτ. Συνεννόηση επίσης αναμένεται να γίνει θεσμικά με τη δημοσια τηλεόραση και για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των υποψηφίων.

Στην ΚΕΦΕ που ξεκίνησε στις 15.00 μετά το μεσημέρι η πλευρά του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας σε σχεση με την εκλογική διαδικασία, θα ζητήσει να υπάρξει ιδιος αριθμός εκλογικών τμημάτων και τερματικών με αυτόν του 2009, τμήματα και τερματικά και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οπως το 2009, ενώ ο οποίος εξορθολογισμός θα πρεπει να γίνει στη βαση των προδιαγραφών που θα θέσει η εταιρία. Σε σχεση με τους χώρους των εκλογικών κέντρων, θα προτείνει όχι μονο κομματικά γραφεία, αλλα και δημόσιους χώρους, πάλι, οπως το 2009.

Η πλευρά Τζιτζικώστα πάντως, θα υποστηρίξει οτι η ΚΕΦΕ θα πρεπει να ασχοληθεί μονο με τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα προβλήματα του κομματος «υπάρχει Πρόεδρος στη ΝΔ, που προεδρεύει». Η πλευρά Μεϊμαράκη ζητά να ενημερωθεί για τα οικονομικά απο την ΚΕΦΕ και τον προεδρεύοντα Ανδρέα Παπαμιμίκο, που ηταν γραμματέας και επι της προηγούμενης ηγεσίας, αυτής του Αντώνη Σαμαρά.

Σε σχέση με τη διαδικασία, απ'ο το στρατόπεδο Μεϊμαράκη, λενε οτι όλα εξαρτώνται απο το να υπάρξει συμφωνια για τους εκλογικούς καταλόγους. Βαση, σημειώνουν, μπορεί να είναι η λίστα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και ο κατάλογος του κόμματος, ωστε στη συνέχεια να αποφασιστεί ποιο θα ειναι το αντίτιμο η και τα τμήματα που θα στηθούν σε όλη τη χώρα.

Το παράδειγμα του 2009 ζητούν να ακολουθηθεί για την εκλογική διαδικασια και οι πλευρές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη

newpost.gr