ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Την είδηση έκανε γνωστή η «Πρωινή» της Καβάλας, όπου και γεννήθηκε ο εκλιπόντας, ενώ την επιβεβαίωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Αποχαιρετώ σήμερα με θλίψη έναν φίλο, έναν συμμαχητή, έναν υπέροχο άνθρωπο. Ο Γιώργος διακρίθηκε σε όλη του τη ζωή για την προσφορά του στην πατρίδα, στην παράταξη και στον τόπο του, την Καβάλα. Άνθρωπος οξυδερκής, ανιδιοτελής, με μοναδική αίσθηση του χιούμορ, εργατικός και προσηνής. Λαμπρός πολιτικός, δεινός ρήτορας, εξαίρετος κοινοβουλευτικός άνδρας, αλλά προπάντων υποδειγματικός οικογενειάρχης. Στη γυναίκα του, Νέλλη, και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ήταν το μήνυμα του κ. Σαμαρά.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα, ήταν γιος του πρώην βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος και Γενικού Διοικητή Θράκης, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Άσκησε τη δικηγορία από το 1957 έως το 1974 και το 1974 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καβάλας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε υφυπουργός και υπουργός Εμπορίου (21/11/1974-10/05/1980) και υπουργός Συγκοινωνιών (10/05/1980-21/10/1981).