ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου – Τι είπε μετά την αποφυλάκισή του

Εκτός φυλακής είναι πλέον ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, που είχε κριθεί προσωρινά προφυλακιστέος και κρατείτο για υπόθεση η οποία αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Παπαντωνίου είχε κριθεί ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με όρους εδώ και αρκετές ημέρες, όμως δεν κατέστη εφικτό, αφού δεν μπορούσε να πληρώσει την εγγύηση των 150.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του ο Γιάννος Παπαντωνίου είπε πως έμεινε 17 μήνες χωρίς δίκη και τώρα του ανακοινώθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί. Και άφησε αιχμές, σχολιάζοντας “ο νοών νοείτω”:

Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στηρίξουν, να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μας.Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι “ο νοών νοείτω”.

Προς το παρόν σμίγω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο για το αγώνα που δίνει και θα δώσει για να αποδείξει την αθωότητα μου και ένα ευχαριστώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αισθάνομαι ανακουφισμένος, αλλά θα είμαι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου.