ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια όταν η ΛΑΕ προσπάθησε να μπλοκάρει εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας της Λαϊκής Ενότητας, σε προγραμματισμένη εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο Δήμο Ζωγράφου.

Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Αλέκα» με ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ωστόσο, πριν την έναρξή της, περίπου 30 νεαροί της ΛΑΕ εισέβαλαν στο χώρο με συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Ακολούθησαν διαπληκτισμοί, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της νεολαίας της ΛΑΕ πιάστηκαν στα χέρια!

Μάλιστα, η κατάσταση ηρέμησε μόνο αφότου επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην πλατεία Γαρδένιας, ενώ μέχρι στιγμής ο υπουργός δεν έχει φθάσει στο χώρο της εκδήλωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση για την εισβολή, που έγινε σε κομματική του εκδήλωση.

«Η σημερινή εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας. 

Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να παρεμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες, ερχόμενος σε επαφή με τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.