ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επέλεξε τον δρόμο της τοξικότητας και χυδαιότητας» απαντά σε Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ ο Χαρίτσης

Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στο MEGA για τους στόχους του νέου σχήματος, τα πρώτα δημοσκοπικά αποτελέσματα αλλά και τις ενδεχόμενες συνεργασίες.

«Είναι μια νέα πρωτοβουλία που αναλάβαμε, η συγκρότηση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, οι πρώτες μέρες ήταν εντατικές, είχαμε 3 νομοσχέδιο να συζητήσουμε. Φιλοδοξούμε ότι το νέο αυτό εγχείρημα να δώσει έναν διαφορετικό τόνο, ύφος και πολιτικό περιεχόμενο στην κοινοβουλευτική συζήτηση και διάλογο, αλλά και στην κοινωνία. Αυτό χρειάζεται ο χώρος της Αριστεράς και ο προοδευτικός χώρος, και αυτό θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα», είπε αρχικά.

Στην συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»,  ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε μομφές κατά της Νέας Αριστεράς, λέγοντας πως τα στελέχη της είχαν προσχεδιάσει τη διάσπαση από τη μέρα των εκλογών και επανέλαβε την μομφή κατά της Έφης Αχτσιόγλου πως ό,τι έκαναν τα αποχωρήσαντα στελέχη το έκαναν για την «καρέκλα».

«Δεν απαντάω σε αυτή την ανυπόστατη κριτική. Δυστυχώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί με όρους τοξικότητας και χυδαιότητας. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Εμάς αυτή τη στιγμή μας απασχολούν τα προβλήματα της κοινωνίας, μας απασχολεί να υπάρχει μια σοβαρή, συγκροτημένη, ψύχραιμη και μαχητική φωνή στο αριστερό και προοδευτικό μέρος του πολιτικού φάσματος, τα μηνύματα τοξικότητας επιστρέφονται στους αποστολείς τους. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν αυτό που επέβαλε η συνείδησή μας, η ιστορία και η κληρονομιά την οποία δημιουργήσαμε 20 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό που μας επέβαλε η ελληνική κοινωνία για το μέλλον. Κάναμε μια πράξη ευθύνης, και ελπίδας αλλά ήταν και δύσκολη απόφαση», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Για τα πρώτα δημοσκοπικά αποτελέσματα ου δείχνουν την Νέα Αριστερά στο 2,8%, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως, «η δημοσκόπηση αυτή έγινε την μέρα που αναγγέλθηκε η δημιουργία του νέου φορέα. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορεί να γίνει μια σοβαρή καταγραφή όταν δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί ο νέος φορέας δεν έχει παρουσιαστεί στην κοινωνία, δεν έχει παρουσιάσει τις θέσεις και την ταυτότητά του έτσι ώστε να μπορέσει ο πολίτης να τον κρίνει, θετικά ή αρνητικά. Έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σοβαρά και συγκροτημένα. Έχει σημασία αυτή τη στιγμή, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα απαντά στις πολύ μεγάλες αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας».

Ποιες δυνάμεις θα προσεγγίσει η νέα ΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία στη Βουλή;

«Σε αυτήν την προσπάθεια δεν θέλουμε να πορευτούμε μόνοι μας. Είναι μια προσπάθεια που θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις. Είναι ένα νέο εγχείρημα, θέλουμε να είναι νέο και φρέσκο, και ταυτόχρονα να είναι σαφές ότι έχει ένα πολιτικό πρόσημο. Θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις. Με όλες τις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις μπορεί να υπάρξει δυνατότητα συμπόρευσης εφόσον υπάρχει προγραμματική βάση και σύγκλιση» απάντησε.

Δείτε τη συνέντευξη