ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη – αστραπή της Ζωής στον Παυλόπουλο

Ελάχιστα λεπτά διήρκεσε η επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να παραδώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο τα αποτελέσματα των εκλογών.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στις 15:10 την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του ανακοίνωσε, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 4 του Συντάγματος, την δύναμη των Κομμάτων στην Βουλή που προέκυψε κατά τις Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, αν και πολλοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργία είχε συγκεντρωθεί αναμένοντας δηλώσεις της, η κ. Κωνσταντοπούλου μπήκε στο προάυλιο του μεγάρου από την κάτω είσοδο, ενώ μετά από περίπου 2 λεπτά αποχώρησε, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Κωνσταντοπούλου – Παυλόπουλου είχαν διαρραγεί, όταν οι πρόεδρος της Βουλής είχε ασκήσει δημόσια σφοδρότατη προσωπική κριτική, με βαριές εκφράσεις, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τους χειρισμούς του στο δημοψήφισμα αλλά και στην προκήρυξη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, η απελθούσα Πρόεδρος της Βουλής είχε παραλάβει από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Ευχαριστώ για την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, εγώ με τη σειρά μου θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσω την αποτύπωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων στη Βουλή» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την παραλαβή, αφήνοντας και μια αιχμή για το γεγονός ότι οι διαδικασίες είχαν ήδη δρομολογηθεί, αναφερόμενη στα όσα είδε «από τα Μέσα Ενημέρωσης» το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο.

Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει στις 8 το απόγευμα, ενώ νωρίτερα θα λάβει τηλεφωνικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται αύριο.