ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μητσοτάκη κατά Σαμαρά

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ. Και στη Βουλή η συνολική παρουσία μπορεί να είναι πιο ουσιαστική. Η εικόνα της παράταξης στη Βουλή δεν με ικανοποιεί και αυτό πρέπει να απασχολήσει και την ηγεσία» σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση η ΝΔ.

 

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9» είπε ακόμη «όλη η προσπάθεια της ανασύστασης της ΝΔ και της αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει γίνει ακόμα ούτε έχουμε συζητήσει με ειλικρίνεια τί έφταιξε».

Ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ αναφορικά για τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί χθες και κάθε μέρα που περνάει κάνει τη συμφωνία χειρότερη» και πρόσθεσε.

«Αυτό που πρέπει να ζυγίσουμε είναι η επιλογή μεταξύ αυτής της συμφωνίας και της  μη συμφωνίας που ισοδυναμεί με καταστροφή. Ξεκινάμε με αυτήν την παραδοχή».

Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε στην λεπτομέρεια μια συμφωνίας που δεν υπάρχει

Ενώ ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «η ΝΔ ασκεί κριτική σε δυο επίπεδα: Πρώτον ότι αυτή η καθυστέρηση και αυτές οι παλινωδίες της Κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε μια χειρότερη συμφωνία διότι όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο αυξάνεται η διαπραγματευτική ικανότητα των εταίρων.

Δεύτερον δεν είναι δυνατόν αυτή η συμφωνία να επιμερίσει το όποιο κόστος δημοσιονομικής προσαρμογής χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τη μέθοδο των έμμεσων φόρων. Αυτή η συνταγή δοκιμάστηκε, απέτυχε και είναι κοινωνικά βαθιά άδικη». 

Επιπλεόν, ο κ. Μηστοτάκης υπογράμμισε ότι «Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε στην λεπτομέρεια μια συμφωνίας που δεν υπάρχει. Έχουμε το απίστευτο παράδειγμα μιας Κυβέρνησης που κάθε μέρα ανακοινώνει νέα μέτρα για να τα πάρει πίσω την επόμενη. Η προχειρότητα του Υπουργού Οικονομικών στα ζητήματα αυτά είναι μνημειώδης. Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός με στόμφο, αλαζονεία, αλλά και μεγάλη ασχετοσύνη να ανακοινώνει ένα μέτρο το οποίο μπορεί να φαίνεται έξυπνο αλλά επί της ουσίας να μην είναι εφαρμόσιμο, να το αντιλαμβάνεται 48 ώρες μετά και να το παίρνει πίσω.

Δεν είναι εικόνα σοβαρής Κυβέρνησης

«Δεν είναι εικόνα σοβαρής Κυβέρνησης,  μας έχουν «πάρει στο σορολόπ» στο εξωτερικό και φυσικά έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της συμφωνίας. Η διαπραγμάτευση είναι μια  εθνική υπόθεση. Είχαμε πει από την αρχή φέρτε μια καλύτερη συμφωνία και εδώ είμαστε και να σας χειροκροτήσουμε και να τη στηρίξουμε. Φοβάμαι ότι πηγαίνουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση» είπε κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.