ΕΚΛΟΓΕΣ 2023, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εθνικός κίνδυνος εάν βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης» προειδοποιεί ο Γεραπετρίτης

«Στο μεσοπορόθεσμο ύψους 6,3 δισ. ευρώ περιλαμβάνεται η πλειονότητα των μέτρων της ΝΔ η οποία έχει κατατεθεί στην ΕΕ και έχει εγκριθεί» σημείωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεραπετρίτης, διευκρίνισε ότι υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 2,9 δισ. ευρώ που περιγράφεται μέσα στο μεσοπρόθεσμο και ο οποίος δημιουργείται από το πλεόνασμα. «Ο δημοσιονομικός χώρος είναι  0,7% του ΑΕΠ και από εκεί χρηματοδοτούνται όλα όσα δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί» ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά για το ζήτημα που έχε προκύψει με τη μουσουλμανική μειονότητα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και ιδιαίτερα από τους Έλληνες βουλευτές.

Αναφερόμενος στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσουν ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και ότι τουρκική», προσθέτοντας πως εάν ένας Έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αυτό αποτελεί «σοβαρότατο εθνικό κίνδυνο».

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ