ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμος για όλα ο Τσίπρας, στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής. «Όχι» στην παράταση του Μνημονίου, «ναι» στις μεταρρυθμίσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο κ.Τσίπρας, όπως διαμηνύει το Μαξίμου, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί την απαίτηση των εταίρων, να παραταθεί και να ολοκληρώθει το υφιστάμενο προγραμμα, που καταδικάστηκε απο τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές και αναμένεται να επιμείνει μέχρι τέλους στη θέση αυτή. 

Ωστόσο θα τονίσει με κάθε τρόπο ότι αποδέχεται το βασικό ευρωπαϊκό πλαίσιο και ότι είναι διατεθειμένος να κάνει μεταρρυθμίσεις και να μην διολισθήσει σε πολιτικές που επιστρέφουν στα ελλείμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους πριν τη Σύνοδο Κορυφής, που ειναι προγραμματισμένη για τις 13.00μ.μ  μετά το μεσημέρι, ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με την Άνγκελα Μερκελ, παρά την επικοινωνία των δυο κυβερνήσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του (τοπικές ώρες):

10:00 Συνάντηση με τον Βέλγο Πρωθυπουργό κ. Σαρλ Μισέλ
11:15 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο
12:00-13:00 Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον, και την Πρωθυπουργό της Λετονίας κα Λαϊμντότα Στραουτζούμα
13:00 Ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς
13:45 Γεύμα εργασίας της Συνόδου Κορυφής

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού.