ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έξω φρενών» στη ΝΔ με τον Τσίπρα!

Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται από τους γαλάζιους βουλευτές αυτές τις ημέρες στη ΝΔ, είτε «επίσημες» στη Συγγρού είπε «ανεπίσημες» σε διάφορα ανά την Αθήνα εστιατόρια και ξενοδοχεία, για να καθορίσουν, πρώτον, τη στάση τους εν όψει πιθανής  συμφωνίας με τους δανειστές, τι θα κάνουν με τη… Ζωή Κωνσταντοπούλου και πώς θα αντιμετωπίσουν κοινοβουλευτικά τον Αλ. Τσίπρα.

 

Οι γαλάζιοι δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να εξακολουθεί να έχει τόσο μεγάλη… δημοτικότητα. Μάλιστα. σύμφωνα με τον Βηματοδότη,  ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, φανερά ενοχλημένος από τη δημοτικότητα του Πρωθυπουργού, ανέκραξε μεσούσης εσωτερικής συσκέψεως: 

«Δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας να έχει τέτοια δημοφιλία. Ξεπέρασε ακόμη και τη Βουγιουκλάκη σε δημοτικότητα, είναι ο πρώτος που το κατάφερε αυτό».

Οι άλλοι τον κοίταξαν παράξενα, ορισμένοι συμφώνησαν μαζί του και άλλοι προτίμησαν να αλλάξουν κουβέντα.

Τι θα κάνουν στην ψηφοφορία

Οι γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή με ένα και μόνο άρθρο και θα συνοδευτεί με πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ώστε να περιορίσει τις απώλειες.

Τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτή; Οι βουλευτές της ΝΔ προτείνουν τρεις λύσεις: η πρώτη, να καταψηφίσουν τη συμφωνία καταψηφίζοντας έτσι και την κυβέρνηση· η δεύτερη, να μην ψηφίσουν τη συμφωνία (αν και στη ΝΔ δεν συμφωνούν όλοι σ' αυτό, όπως π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη) και η τρίτη να αποχωρήσουν από τη συζήτηση…