ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία -Η ΕΕ και το ΠΑΣΟΚ δεν με υπερασπίστηκαν

Την πρόθεσή της να μετακομίσει στην Ιταλία μετά τη λήξη της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο εξέφρασε η Εύα Καϊλή, μιλώντας στην Corriere Dela Serra.

«Θα έρθω να ζήσω στην Ιταλία, μια χώρα εγγύησης. Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν» είπε η Εύα Καϊλή και πρόσθεσε: «Εγώ βρίσκω τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξωφρενική για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό

περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύονται έντεχνα εναντίον μου, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου S&D της υπεράσπισης των θεσμών, προσπάθησαν, προεκλογικά, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διαφυλάξουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών. Δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο προηγούμενο που επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να ανακατεύεται στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου».

Η Εύα Καϊλή ρωτήθηκε: «Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την υποψηφιότητά σας;» και έδωσε την εξής απάντηση:

«Ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλήσω για αυτήν την υπόθεση καθιστά αδύνατο να είμαι καν υποψήφια».

«Θα επικεντρωθώ στην τεχνολογική πολιτική και αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένω, βλέπω το μέλλον μου στη δέσμευσή μου για τις γυναίκες και τα παιδιά που πέφτουν θύματα αστοχιών του συστήματος» είπε.

Όταν ρωτήθηκε εάν στο τέλος της θητείας θα παραμείνει στο Βέλγιο ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα, είπε: «Μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία».

Η εφημερίδα τη ρώτησε αν σκοπεύει να μετακομίσει στην Ιταλία «γιατί ο σύντροφός σας είναι Ιταλός;» και η Εύα Καϊλή απάντησε:

«Επειδή είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως «εγγύηση» που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν κάποια κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου».