ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης : Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, αν χρειαστεί θα γίνουν

"Δεν επιδιώκουμε εκλογές και δημοψήφισμα, αλλά έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, στο πρόβλημα που αφορά την οικονομία. Αν όμως η συμφωνία χρειαστεί λαϊκή νομιμοποίηση, δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως – και όχι γενικώς επί συζητήσεων" ανέφερε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

 

 

Από την άλλη, ωστόσο, ο Νίκος Φίλης, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, δήλωσε πως "οι εκλογές ήταν το απόλυτο κακό επί πέντε χρόνια – και σήμερα λένε πως άμα πάμε σε εκλογές θα διαλυθεί η οικονομία. Εμείς δεν φοβούμαστε τις εκλογές. Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτισθεί στη γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει. Εμείς δεν κυβερνάμε ερήμην του λαού, αλλά με ειλικρίνεια και με εμπιστοσύνη του λαού".

Στο επιχείρημα πως οι τρεις μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν "χαμένος χρόνος", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αντέταξε πως "ήταν ο αναγκαίος χρόνος ώστε να επανατοποθετήσουμε το ελληνικό πρόβλημα έξω από τη μέγγενη της λιτότητας και της νεοφιλελεύθερης υποταγής. Δεν αγνοούμε τα προβλήματα ρευστότητας. Αυτά προσπαθούμε να λύσουμε με όποιον τρόπο έχουμε μπροστά μας. Και δυστυχώς, σε όλες τις προσπάθειες, βρήκαμε αντίθετη την αξιωματική αντιπολίτευση".

"Θυμάστε την τροπολογία για τα 555 εκατ. που θα περνούσαν από τις τράπεζες (ΤΧΣ) στο Δημόσιο για να αποπληρωθεί μια δόση του ΔΝΤ. Η Νέα Δημοκρατία την καταψήφισε. Αν είχε περάσει η άποψη της Ν.Δ., θα είχαμε πιστωτικό γεγονός" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Σήμερα, προσπαθούμε πράγματι, να ξύσουμε τον πάτο, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί, να μην αθετήσουμε την υποχρέωση του κράτους για μισθούς και συντάξεις. Συναντούμε ξανά άρνηση. Κάποιοι επιδιώκουν την πρόκληση χάους, την αποσταθεροποίηση, άλλοι μιλάνε πιο κομψά για "κυβερνήσεις άλλου πολιτικού προσανατολισμού". Κοιμούνται όρθιοι. Δεν είμαστε εμείς για κόλπα. Θα αλλάξουμε την πραγματικότητα βήμα – βήμα, αλλά όχι με διαδικασίες σαν αυτές στις Κάννες που θυμήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος" ανέφερε ο Νίκος Φίλης.