ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά με άλλο όνομα.

o-prothupourgos-antonis-samaras-me-ton-zan-klont-giounker

Σε ανάλυση της για την επίσκεψη Γιούνκερ στην Ελλάδα, τη σημασία και τον συμβολισμό της, τα ωφέλη, και τις διαπραγματεύσεις, η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», κάνει λόγο για τρίτο πακέτο στήριξης στη χώρα μας, αλλά με… άλλο όνομα.

Όπως επισημαίνει η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Γιούνκερ, που ως πρόεδρος του Eurogroup κατάφερε να διασώσει την Ελλάδα από τη στάση πληρωμών -τουλάχιστον προσωρινά- κόμισε στις αποσκευές αυτό που κομίζουν όλοι οι ξένοι πολιτικοί, που επισκέπτονται την Ελλάδα: επαίνους για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις αλλά και προειδοποιήσεις ότι η εποχή των στερήσεων δεν τελείωσε.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ελπίζει να πάρει από τους δανειστές της ένα τρίτο πακέτο βοήθειας αλλά το οποίο θα έχει άλλο όνομα. Η βοήθεια θα κρύβεται πίσω από ευφημισμούς, του τύπου ‘παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δισεκατομμυρίων που έλαβε από τις χώρες της ευρωζώνης και μείωση των επιτοκίων’. Η πλειονότητα των οικονομολόγων συμφωνεί ότι η Ελλάδα χωρίς τρίτο πακέτο, με όποιο όνομα κι αν πάρει, δεν θα μπορέσει να ισοσκελίσει μακροχρόνια τον προϋπολογισμό της» υπογραμμίζει η εφημερίδα.