Κορωνοϊός, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας – Ώρα για αποφάσεις

Απώλεια ελέγχου στη διαχείριση της πανδημίας καταλογίζει η Φώφη Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικρίνει ότι παρεμβαίνει εκ των υστέρων και μόνο με περιοριστικά μέτρα που έχουν κόστος για την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάει εκ νέου στήριξη του συστήματος υγείας και μέτρα για την αποσυμφόρηση σε αστικές συγκοινωνίες και σχολεία ενώ τονίζει ότι στα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο θα πρέπει να περιλαμβάνεται η οικονομική στήριξη εργαζομένων, ανέργων, αγροτών και επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Είναι ώρα για αποφάσεις, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η κατάσταση με την πανδημία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, χάνει χρόνο και παραπέμπει
συνεχώς για «αύριο» ό,τι έπρεπε να έχει γίνει «χθες».

Κόκκινο
Είχα ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στη στήριξη του ΕΣΥ, την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των σχολείων. Αντί για έγκαιρη αντιμετώπιση, αφήνει να φτάσουμε στο κόκκινο.

Αντί να προτάξει με σχέδιο τον περιορισμό της διασποράς, επιλέγει να παρέμβει εκ των υστέρων, μόνο με μέτρα περιοριστικά που έχουν και κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση το νέο σχέδιο που όπως μας είπε «θα ανακοινώσει» η Κυβέρνηση, πρέπει να προβλέπει την ουσιαστική οικονομική στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων και των
αγροτών και την εξασφάλιση ρευστότητας για να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και πρώτα οι μικρομεσαίες».