ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς

«Να μην καταργήσει στην πράξη, η γραφειοκρατία της κυβέρνησης τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή» ζητεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η δεύτερη φάση βασίζεται σε ένα καθαρά κυβερνητικό σχέδιο. Η εφαρμογή του ασφαλώς εξαρτάται από την ατομική ευθύνη, αλλά και από την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Εκεί είναι το κλειδί, όπως και στην επιστημονική τεκμηρίωση του κάθε βήματος» σημειώνει.

Παράλληλα, επισημαίνει πως «χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ για να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Υπάρχει εξ αρχής έλλειμμα και πρέπει τώρα να καλυφθεί. Λειτουργία επιτέλους των κινητών συνεργείων, του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επισκέψεις στα σπίτια. Ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ και ενίσχυση των Νοσοκομείων, όχι μόνο στα λόγια. Ειδικό σχέδιο για την παρακολούθηση και προστασία ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δηλώνει βέβαιη πως η υπεύθυνη ανταπόκριση των πολιτών θα συνεχιστεί και υπογραμμίζει πως η ευθύνη της κυβέρνησης για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς είναι μεγάλη.