ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας διαχειρίζεται την ήττα του»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι η χώρα έχει μπει σε προεκλογική περίοδο.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του. Για αυτό κάνει το μόνο που ξέρει, να υπόσχεται παντού τα πάντα. Αλλά πια όλοι τον έχουν καταλάβει. Οι Έλληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον τόπο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα» τόνισε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Η χώρα είναι ναρκοθετημένη. Δεν θα μπορέσουμε να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη που  χρειάζεται για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, εάν δεν αλλάξουμε κάποιους από τους όρους αυτής της συμφωνίας» πρόσθεσε.

Για την καταβολή των αναδρομικών

«Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν όταν υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ποια κυβέρνηση δεν θα τις εφαρμόσει; Είναι υποχρεωμένη» σημείωσε η κ. Γεννηματά για το φλέγον θέμα των αναδρομικών.

«Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης που δείχνει ότι πράγματι κάτι αλλάζει στη ζωή των ανθρώπων ; Από πού φαίνεται ότι αλλάζει το κλίμα; Από πού φαίνεται ότι ωραία τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα, αυτό το αχρείαστο πρόγραμμα, αλλάζει κάτι στην  καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας;» αναρρωτήθηκε.

Για την περικοπή των συντάξεων

Η επικεφαλής του ΚΙΝ. ΑΛ. θύμισε ότι την περικοπή των παλαιών την  έφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τα αντίμετρα και συνδέονται αυτά τα δυο. «Δεν θα δώσει κάποια από τα αντίμετρα γιατί φαντάζομαι ότι θα γίνει κάποιος συμβιβασμός» εκτίμησε κάνοντας λόγο για κόμη μία κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. «Η χειρότερη κοροϊδία είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, γιατί από το νόμο Κατρούγκαλου φτωχοποιούνται οι συνταξιούχοι και φτωχοποιούνται όλοι οι νέοι συνταξιούχοι» τόνισε.

Για το θέμα της εκκλησίας

Προεκλογική κίνηση και προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος της εκκλησίας για μικροκομματικά οφέλη χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας- Κράτους.  «Εδώ δεν εξασφαλίστηκε κάτι ουσιαστικό, δεν έγινε ένα ουσιαστικό βήμα στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Αντίθετα υπάρχει εναγκαλισμός ακόμα πιο σφικτός» σημείωσε.

«Διότι και παραχωρούνται τα ακίνητα τα οποία ήταν αμφισβητούμενα και από την άλλη μεριά ο κρατικός προϋπολογισμός  εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση να δώσει τη δαπάνη της μισθοδοσίας. Την ίδια στιγμή που οι κληρικοί θα πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η τύχη τους θα εξαρτάται από την απόφαση του κάθε δεσπότη, του κάθε μητροπολίτη» εξήγησε.

Εξέφρασε δε την πρόθεσή της να συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει ποιες ακριβώς ήταν οι σκέψεις του.

Για τους 10.000 διορισμούς που υποσχέθηκε  η κυβέρνηση

Αναφορικά με την εξαγγελία ότι έρχονται 10.000 διορισμοί, τόνισε: «Αυτή είναι η δεύτερη κοροϊδία που επιβεβαιώνει ότι  τρόπος με τον οποίο γίνεται όλο αυτό είναι ολοφάνερα προεκλογικός.Έρχεται ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και λέει ότι έχουμε 10.000 λιγότερους υπαλλήλους, άρα θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προσλήψεις. Μα, η δέσμευση που έχει η χώρα σε σχέση με τις προσλήψεις, δεν έχει να κάνει με τον αριθμό, έχει να κάνει με το δημοσιονομικό κόστος. Αφού λοιπόν εξακολουθεί και επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με τα χρήματα αυτά, πού θα βρεθούν οι πόροι για να γίνουν οι 10.000 προσλήψεις;»

naftemporiki.gr