ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αντιπαράθεση με βουλευτή της Νίκης για τα εμβόλια του κορωνοϊού

Κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει έξαρση κορωνοϊού με νέο στέλεχος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, Νίκου Παπαδόπουλου, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του, ότι υπάρχει πλέον διεθνής επίσημη παραδοχή ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca συνδέεται με σοβαρές παρενέργειες, κάνοντας λόγο για φαντασιόπληκτα σενάρια και συνωμοσιολογίες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

«Κανένα εμβόλιο δεν υπάρχει που να ευθύνεται για οποιαδήποτε παρενέργεια τρία χρόνια μετά την χορήγησή του, όλη η ερώτηση σας ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας σας, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η θνησιμότητα στους ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν είναι 30 φορές μεγαλύτερη από όσους εμβολιάστηκαν. Το προσδόκιμο ζωής στην χώρα μας ανέβηκε μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με αυτά που λέτε και ισχυρίζεστε – μόνο και μόνο για να κερδίσετε ψήφους – παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.