ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «6 ψέματα Τσίπρα» στα εργασιακά κάνει λόγο ο Μητσοτάκης

«Η δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως  για τα όσα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι καταστρατηγούνται οι συλλογικές συμβάσεις, «η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο όταν συμφωνούν οι εταίροι, για να σώσουν την επιχείρηση».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του  στην ειδική συνεδρίαση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα απαριθμώντας τις ανακρίβειες στα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

  • 1η ανακρίβεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία υποχώρησε.
  • 2η ανακρίβεια: Η αντιπολίτευση μιλάει για απολύσεις. Αντίθετα οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν και οι επιχειρήσεις είναι περισσότερες από ότι επί ΣΥΡΙΖΑ.
  • 3η ανακρίβεια: Η υποβάθμιση της επιθεώρησης εργασίας. Εγιναν 1.000 έλεγχοι περισσότεροι
  • 4ο ψέμα: Πλέον έχουμε περισσότερους μόνιμους εργαζόμενους
  • 5ο ψέμα: Επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι δήθεν καταστρατηγούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • 6ο ψέμα: Η υποτιθέμενη μη επέκταση η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο

«Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν τη λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας», είπε ο πρωθυπουργός

«Δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις. Δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους. Αυτή ήταν και η Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα κλείνει την πόρτα στους διορισμούς από το «παράθυρο», ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τους «κλείνει το μάτι». «Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να επινοεί σκιές και να σκεπάζει την αλήθεια γύρω μας αλλά δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει γυρίσει για τα καλά σελίδα. Το κόστος του δημόσιου δανεισμού αποκλιμακώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα δανειζόμαστε με αρνητικό επιτόκιο», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στο γεγονός επίσης ότι για πρώτη φορά το 10ετες ομόλογο έπεσε κάτω από το 1%.

«Λέτε», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «ότι όλα αυτά είναι μια πλασματική εικόνα που δημιουργεί η διαπλοκή με τα εγχώρια ΜΜΕ. Κύριε Τσίπρα, έχω εδώ ένα πακέτο με τα διεθνή δημοσιεύματα που γράφουν για την ανάκαμψη της χώρας».  Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι καλλιεργεί τον φόβο μπροστά σε κάθε αλλαγή.

«Με το σύστημα Εργάνη 2, με ψηφιακή καταγραφή, η διαφάνεια θα αποκαλύψει εργατοπατέρες και ψευτοαφεντικά αλλά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς θα βάλει στο περιθώριο σκοτεινές μεθοδεύσεις και στρεβλώσεις», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.