ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για Χαρίτση αρχηγό της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μιλά η Πέρκα

Η ανεξάρτητη πλέον, βουλευτής, Πέτη Πέρκα, μιλώντας στο MEGA εξήγησε τους λόγους της απόφασης να αποχωρήσει.

«Προφανώς είναι πολιτικοί οι λόγοι. Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχει έλλειμμα πολιτικής κουβέντας και δημοκρατικής διαδικασίας. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Είμαι βουλευτής Φλώρινας και στη Φλώρινα υπάρχει μία νομαρχιακή επιτροπή που αριθμεί 21 άτομα και ξαφνικά βγήκε ένα κείμενο ως Νομαρχιακή Φλώρινας που ζητά την έδρα μου πίσω, το οποίο όμως, ήταν εις γνώση μόνο των 6-7. Δεν έγινε δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα μέλη σκέφτονται να αποχωρήσουν. Κλάπηκε η υπογραφή τους».

Όπως είπε, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

«Ο κ. Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασία, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας αλλά και ο πολιτικός λόγος. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα».

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως έχει κρατήσει μία στάση ουδετερότητας και αποχής. «Περίμενα πως όταν κινδυνεύει αυτό που αγαπάς ή το υπερασπίζεσαι ή το εγκαταλείπεις».

Σχετικά με τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε πως υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και από ανθρώπους έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός».

Δείτε τη συνέντευξη