ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για εκδικητική πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο Παπαγγελόπουλος

Τη θέση ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του, επανέλαβε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για “εκδικητική πολιτική δίωξη” εναντίον του, που στόχο είχε επίσης να πλήξει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και να βοηθήσει στην πολιτική επιβίωση κάποιων “που προσπαθούν να να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως ανύπαρκτο”.

Η ομιλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, επί της πρότασης βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του, διήρκεσε μιάμιση ώρα, κατά την οποία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε μεταξύ άλλων “παράνομες αξιόποινες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου”, “συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων μου και του τεκμηρίου αθωότητος” και επιστράτευση επίορκων εισαγγελέων.

Αναφερόμενος στις μέχρι σήμερα εργασίες της προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Παπαγγελόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι “επιβεβαιώνομαι πλήρως ότι πρόκειται για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου» και συμπλήρωσε: “Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της πλειοψηφίας της επιτροπής, οι παράνομες αξιόποινες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου, οι συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων μου και του τεκμηρίου αθωότητος, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε ότι κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος μου διότι απλά δεν υπάρχει κανένα μα κανένα στοιχείο σε βάρος μου”. Όπως κατήγγειλε, στόχος των κατηγόρων του δεν ήταν μόνο η εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του, αλλά στόχος ήταν να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο “δείλιασαν να συμπεριλάβουν στην έρευνα” και “στόχος ήταν επίσης η πολιτική επιβίωση γνωστών-αγνώστων φαύλων πολιτικών που προσπαθούν να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως ανύπαρκτο και ως σκευωρία Παπαγγελόπουλου”.

Στην ομιλία του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε σε, έναν προς ένα, τους εισαγγελείς που κατέθεσαν σε βάρος, αλλά και στη συνάντηση με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σε αυτή την προσπάθεια σε βάρος του, όπως κατήγγειλε, “επιστρατεύτηκαν επίορκοι εισαγγελείς, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορούμενοι στην υπόθεση Novartis, συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis ή έχουν σχέση με κατηγορούμενους στο σκάνδαλο αυτό” και πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν μάρτυρες παράνομα και αντισυνταγματικά, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της επιτροπής.

Όπως διαμήνυσε, “εγώ δεν θα καλυφθώ πίσω από ακυρότητες. Στόχος της ζωής μου πλέον είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και της ουσίας της υπόθεσης” και υποστήριξε πως απέναντι στην πλημμύρα ψεμάτων ήρθε “ως τυφώνας” η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και “διέλυσε τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες των ψεμάτων και της συκοφαντίας”.

Σχετικά με την κατάθεση της συνταξιούχου σήμερα, πρώην Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Ελένη Ράικου και την αρχειοθέτησε σε 72 ώρες, αφού “με διαστημική ταχύτητα και πρωτοφανή ευφυία”, μελέτησε χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και συνέταξε την διάταξη της απαλλαγής Βγενόπουλου που αριθμούσε 800 σελίδες.

πηγή enikos.gr