ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για κυβέρνηση που «ψεύδεται και αφήνει τους Έλληνες στα νύχια των ολιγαρχών» μιλά ο Βελόπουλος

«Θα ήθελα να ήταν εδώ ο υπουργός οικονομικών. Η κυβέρνηση ψεύδεται ασυστόλως. Αφήνει τους Έλληνες να πεινούν, παραδίδοντάς τους στα νύχια των ολιγαρχών. Οι πλουτοκράτες κατασπαράζουν τις οικονομίες των Ελλήνων» τόνισε ο Προέδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Εθνικού Κλιματικού Νόμου.

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου

«Από χθες πολλοί υπουργοί βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι έχουμε περισσότερα έσοδα λόγω των φόρων και γι’ αυτό το λόγο δεν προχωρά η κυβέρνηση σε μείωση της τιμής του ρεύματος. Αντί να μειώσετε την τιμή για όλα τα νοικοκυριά και να πατάξετε την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια, εσείς λέτε ότι έχετε φορολογικά έσοδα. Τα οποία παίρνετε από τον πολίτη! Αυτό κύριοι λέγεται κλοπή.

Σήμερα, λοιπόν, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι με εντολή Κομισιόν η Ε.Ε. είπε ότι δεν θα μειωθούν οι φόροι και ο ΦΠΑ στα καύσιμα γιατί είναι κοινωνικά άδικο μέτρο. Δεν το ήξερα ότι η ΝΔ είναι κοινωνικά δίκαιη! Ποιο είναι το ψέμα; Στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν τον Οκτώβριο του 2021 αναφέρεται σαφώς η παροχή εφ’ άπαξ εγγυήσεων για την ενίσχυση και στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων. Στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν τον Μάρτιο του 2022 γίνεται λόγος για επιστροφή στους καταναλωτές των υπερεσόδων των παρόχων ρεύματος.

Άρα, ή η Κομισιόν άλλαξε γραμμή πλεύσης, αλλά δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποιο έγγραφο που να το πιστοποιεί αυτό, ή η κυβέρνηση λέει ψέμματα. Καλώ την κυβέρνηση να πει, να μας αποδείξει, ότι η Κομισιόν λέει πως δεν μπορεί να γίνει μείωση τιμών! Δεν υπάρχει, κύριοι, καμμία εντολή για κάτι τέτοιο!

Άλλο ψέμμα: Η κυβέρνηση -σύμφωνα με δημοσίευμα της σημερινής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, δική σας εφημερίδα είναι- υπολογίζει τα υπερέσοδα από τις μονάδες παραγωγής για το επόμενο 12μηνο στα 2 δις και σύμφωνα με την ΡΑΕ τα υπερκέρδη το προηγούμενο διάστημα ήταν 500 εκατ. Πώς προέκυψαν αυτά; Μα είναι πολύ απλό. Γίνεται αν βάλεις μέσα τα bonus των διευθυντών, τις νέες θέσεις διευθυντών, τις εκπτώσεις στο ρεύμα σε λίγους, και οι πολλοί Έλληνες πληρώνουν ακριβά το ρεύμα.

Είστε ψεύτες! Δεν υπάρχει άλλη έκφραση.

Πάμε και στην Ρωσία. Γιατί πρέπει να συνεχίσει αυτή η εμπλοκή μας στον πόλεμο στην Ουκρανία; Ακόμα και ο Κίσινγκερ, που δεν είναι ούτε Ρωσόφιλος, ούτε Ελληνόφιλος, είναι απλά η «αλεπού της διπλωματίας», είπε πως «η Ουκρανία θα πρέπει να είναι η γέφυρα που θα ενώνει την Ευρώπη με την Ρωσία». Ποιοι ανατίναξαν αυτή τη γέφυρα; Είναι γνωστό: οι Αμερικανοί! Και συνεχίζει ο Κίσινγκερ: «Θα ήταν μοιραίο λάθος να ξεχάσουμε την θέση ισχύος της Ρωσίας στην Ευρώπη. Αν η Ρωσία απομακρυνθεί από την Ευρώπη και συμμαχήσει με άλλους, αυτό θα σημαίνει ότι έχασε η Δύση».

Και εσείς τώρα δίνεται, λέτε, όπλα από το απόθεμα του στρατού μας. Μα απόθεμα έχεις εν καιρώ ειρήνης. Και σήμερα έχουμε πόλεμο. Ρωτήστε τους πιλότους μας γι’ αυτό! Πείτε μας για ποιο λόγο τρυπήσατε την αεράμυνα μας, δίνοντας τους Patriot στην Σαουδική Αραβία; Γιατί δεν έχουμε αμυντική ομπρέλα; Για ποιο λόγο σπεύσατε να προστατεύσετε τους πετρελαιάδες; Είναι δυνατόν; Οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να στείλουν όπλα και βέβαια έβαλαν τον χρήσιμο ηλίθιο να το κάνει: την Ελλάδα.

Απαντήστε τώρα, πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός, γιατί συνεχίζετε να στερείτε όπλα από την Ελλάδα και να τα στέλνετε στην Ουκρανία; Θέλουμε να μάθουμε. Θέλουμε να μας δώσετε στοιχεία. Θα πάθουμε ό,τι και στην Κύπρο με την μεραρχία. Τα νησιά είναι οι ακρίτες μας. Θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά αυτή την πολιτική σας.

Έχουμε ιχνηλατήσει τις προθέσεις του Ερντογάν. Ξέρετε τι προσπαθεί να κάνει; Εδώ και 8 χρόνια φτιάχνει μια μικρή Κίνα στο άκρο της Ευρώπης, εκμεταλλευόμενος την κρίση. Θα παράβει τα πάντα φθηνά, θα τα πουλά με πολύ μικρότερο μεταφορικό κόστος από την Κίνα και πρωτίστως τα προϊόντα θα φθάνουν στην ώρα τους. Αυτό σημαίνει ότι εμείς είμαστε η βαλβίδα για να περάσει. Εμείς μπορούμε να τον εμποδίσουμε. Κάντε κάτι τώρα! Ξεκινήστε ελέγχους στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο.

Ο Ερντογάν έχει φτιάξει νέα υδροηλεκτρικά φράγματα, νέα λιγνιτικά εργοστάσια και νέα πυρηνικά. Θα πάρει και τα κοιτάσματα από την Μεσόγειο, φρόντισε άλλωστε γι’ αυτό τον περασμένο Φεβρουάριο. Και τελικά η Τουρκία γίνεται η δεύτερη χώρα διεθνώς σε εισαγωγές αμερικανικού LNG. Και εσείς έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι οι Αμερικανοί είναι εχθροί τους; Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε εδώ μέσα; Αφού η προσπάθειά σας με τους εφοπλιστές να κάνετε κόμβο LNG αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να πετύχει, όσο υπάρχει η Τουρκία.

Απόδειξη είναι τα 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη! Αυτό ήταν ένα μήνυμα προς όλους! Το μήνημα ήταν: «ό,τι και να κάνετε η Τουρκία είναι εδώ»! Το τουρκικό ερευνητικό βγαίνει στο Αιγαίο και εσάς η αντίδρασή σας είναι η «στρατηγική ψυχραιμία».

Όπως βλέπετε η επιθετικότητα του Ερντογάν δεν περιορίστηκε μετά την συμφωνία που υπογράψατε με τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν, μόλις χθες, παρουσία οπαδών και στελεχών του είπε: «Ή θα πάρω το Βυζάντιο ή το Βυζάντιο θα πάρει εμένα. Αποδώσαμε την Αγ. Σοφιά  στους ιδιοκτήτες της από την εποχή του πορθητή». Δηλαδή κύριοι ότι ο Ερντογάν παραδέχθηκε ότι οι Τούρκοι δεν πήραν το Βυζάντιο. Εμεί από την πλευρά μας λέμε: «Ο Ερντογάν ΔΕΝ θα πάρει το Βυζάντιο. Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες του».

Και εσείς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, σας παρακαλώ, ζητήστε από την κυβέρνηση να φέρει το έγγραφο της Κομισιόν που λέει ότι δεν θα πληρώνουν οι πολίτες φόρους και ότι θα γίνει επιστροφή. Ζητήστε να δώσει πληροφορίες η κυβέρνηση σχετικά με τα όπλα που έχει στείλει στην Ουκρανία. Πώς αποψίλωσε την άμυνα της χώρας. Γίνονται τραγικά λάθη και θα τα πληρώσει ο λαός. Ζητήστε να δοθούν λεπτομέρειες για τα όπλα, τους τύπους τους, τα εφόδια, που έχουν σταλεί στην Ουκρανία. Ακόμα και τώρα στέλνονται πολεμοφόδια.

Και μιας και αναφέρομαι στην Αριστερά, πείτε μας τι έγινε με το GreatReset; Γιατί δεν αντιδράτε στην πολιτική που πάει να επιβάλει ο Π.Ο.Υ. στα κράτη και στην πολιτική που θα εφαρμόζουν στον τομέα της υγείας; Γιατί δεν μιλάτε για τον Κλάους Σβαμπ; Ξέχασατε τις Γένοβες, ξεχάσατε τις τράπεζες, ξεχάσατε τα πάντα!

Κύριοι στις εκλογές που έρχονται να ξέρετε ότι έρχεται νίκη και η νίκη αυτή θα είναι μόνο Ελληνική! Εμείς είμαστε η λύση του προβλήματος. Εσείς είστε μέρος του προβλήματος».