ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ποιον είπε ο Κεγκέρογλου: Καμαρώστε τον…Όλη η οικογένεια Παπανδρέου πήγε στη Μεσσηνία για να τον βγάλει βουλευτή…

 

Αγρια κόντρα Κεγκέρογλου - Βουδούρη: "Καμαρώστε τον, αυτόν έβγαλαν βουλευτή οι Παπανδρέου"

Έξαλλος με τη δήλωση του Οδυσσέα Βουδούρη, ότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διότι ακολουθεί πολιτική καταστροφική για τη χώρα και αναρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ιδρυτική του διακήρυξη για τον σοσιαλισμό, έγινε ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος αντεπιτέθηκε:

«Θα ήθελα να πω μια κουβέντα για τον κ. Βουδούρη. Ο κ. Βουδούρης που αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε στο ΠΑΣΟΚ το 2009 όταν ανέβαινε ξανά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Όλη η οικογένεια Παπανδρέου πήγε στη Μεσσηνία για να τον βγάλει βουλευτή και στη συνέχεια ήταν ο άνθρωπος, καμαρώστε τον, που πρότεινε την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο. Αυτή είναι η ηθική. Αυτό είναι το πολιτικό στίγμα ανθρώπων που, προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα τους, αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα»

«Έθεσα ένα ερώτημα το οποίο είναι πολιτικό. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη σοσιαλιστική αλλαγή της κοινωνίας; Ναι ή όχι; Αντί να απαντήσετε σε αυτή την εύλογη απορία, η οποία είναι πολιτική, μου κάνετε μια προσωπική επίθεση. Γιατί λέτε ψέματα; Γιατί λέτε ψέματα; Πιστεύετε ότι με το πες πες θα το περάσετε; Είπατε ότι η οικογένεια Παπανδρέου κατέβηκε στη Μεσσηνία. Κανένας δεν κατέβηκε. Και μια σειρά από άλλα ψεύδη. Το 2009, όντως κατεβήκαμε μαζί, γιατί αν θυμόσαστε το ΠΑΣΟΚ είχε δύο βασικές προτάσεις. Αναδιανομή του πλούτου και ανατροπή του σαθρού πολιτικού συστήματος. Και όταν αυτά δεν έγιναν και δεν θέλησα να ακολουθήσω αυτό τον εκτροχιασμό, δεν έφυγα. Με διαγράψατε» ανέφερε στη συνέχεια, ο κ. Βουδούρης.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι ακολουθεί στην πραγματικότητα υποτακτική πολιτική. «Υποτακτισμός είναι το φαινόμενο από τη μια να εκφράζεις ακραίες θέσεις και την ίδια ώρα, κρυφίως και στα παρασκήνια, να γίνεται συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να τα βρουν. Αυτή είναι η έκφραση του υποτακτισμού» ανέφερε ο υφυπουργός.