ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ποιον Ευρωπαίο αξιωματούχο είπε ο Χαρδούβελης: «Αν βρω έστω και ένα περιουσιακό του στοιχείο στην Ελλάδα, θα τον φορολογήσω. Δεν θα μου γλιτώσει».

Xardouvelis_ere322

Δεν του φτάνουν αυτά που παίρνει από τους Έλληνες φορολογούμενους, πάει πίσω και ο ΕΝΦΙΑ, ψάχνει πηγές εσόδων από παντού, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης,  αφού ετοιμάζεται να φορολογήσει μέχρι και τον… Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως αναφέρει ο «ΒΗΜΑτοδότης», όλα άρχισαν στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του τελευταίου ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θέλοντας να δείξει τις καλές σχέσεις που έχει με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κομισιόν, έφερε μαζί του κάποιες φωτογραφίες που τον έδειχναν να βραβεύει τον Γιούνκερ την εποχή που ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Μάλιστα, του υπενθύμισε ότι είναι επίτιμος δημότης Αθηναίων.

Τι ήθελε να το πει; Το άκουσε ο Γκίκας Χαρδούβελης και είπε συνωμοτικά στον πρωθυπουργό- σύμφωνα με το δημοσίευμα- «Θα τον ψάξω τον Γιούνκερ και αν βρω έστω και ένα περιουσιακό του στοιχείο στην Ελλάδα, θα τον φορολογήσω. Δεν θα μου γλιτώσει».