ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί φόρεσαν τα αθλητικά τους Κεραμέως, Αυγενάκης και Ζαχαράκη…

Τις φόρμες και τα αθλητικά τους παπούτσια «ξεσκόνισαν» σήμερα, Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όπως και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο γ.γ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Αναλυτικότερα, η ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, διοργάνωσαν τη «Sport Uniform Day», στο πλαίσιο του #BeActive2020, για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Η προτροπή για ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά μας ήταν το μήνυμα που έστειλαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δια της κ. Κεραμέως, του κ. Αυγενάκη, των κ. Ζαχαράκη, κ. Διγαλάκη, του κ. Μαυρωτά, και της γενικής γραμματέως ΠΕ, ΔΕ και Ειδικής Αγωγής, κ. Γκίκα, στη σημερινή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους εργαζομένους, με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30/9/20).

Με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως επίσημος φορέας εκπόνησης του ευρωπαϊκού προγράμματος #BeActive2020, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσαν μία συμβολική δράση για τους υπαλλήλους των δύο Υπουργείων, τη «Sport Uniform Day», στην ημέρα έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Οι υπάλληλοι των δύο υπουργείων φόρεσαν τις φόρμες και τα αθλητικά τους παπούτσια, με τις πρέσβειρες του #BeActive Hellas, Κέλλυ Λουφάκη, Εύη Μωραϊτίδου, Βούλα Ζυγούρη, Μαρία Καρπαθάκη και Βιργινία Κραβαριώτη να τους δείχνουν ασκήσεις. Επίσης το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της άθλησης έστειλαν, μεταξύ άλλων, οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Δημοσθένης Ταμπάκος και ο πρόεδρος του «Ζήσε Αθλητικά» και πρωταθλητής Ευρώπης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης.