ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γιατί οι λαθρομετανάστες δεν πάνε στο Κατάρ ή στην Σαουδική Αραβία;»

«Στην αρχαία ελληνική γραμματεία υπάρχει η λέξη δημαγωγός -είναι αυτός που επικαλείται το συναίσθημα των ακροατών για να περάσει κάτι παράλογο», είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «Περί διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Τι λέτε εσείς;», συνέχισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο κ. Βελόπουλος. «Να έρθουν όλοι της γης οι κατατρεγμένοι και οι αδικημένοι εδώ. Όλοι είναι φιλάνθρωποι με τα λεφτά των Ελλήνων. Όλοι, αρκεί ο πρόσφυγας να μην έρθει στο σπίτι τους. Λυπάστε όλους τους κατατρεγμένους της γης αλλά δεν σας άκουσα να λέτε κάτι για τους Έλληνες της Χειμάρρας που βιάζονται καθημερινά. Αλλά αυτοί είναι Έλληνες. Δεν μας απασχολεί τι θα πάθουν από τους Αλβανούς του Ράμα». Και επισήμανε ότι «η εισαγγελία των Τιράνων ασκεί δίωξη στην μητέρα του Κατσίφα» και «κανείς δεν μίλησε εδώ».

Είπε ότι αντί τις λατινογενείς λέξεις ρατσισμός/ρατσιστής πρέπει να χρησιμοποιούνται οι αντίστοιχες ελληνικές και εξήγησε ότι ξενοφοβικός δε είναι αυτός που φοβάται τον ξένο «αλλά αυτός που δεν τον θέλει». «Δεν θέλω τον ξένο δίπλα μου, όχι γιατί είναι ξένος αλλά γιατί είναι άγνωστος» είπε.

Έθεσε το ρητορικό ερώτημα γιατί οι λαθρομετανάστες «δεν πάνε στο Κατάρ ή στην Σαουδική Αραβία που ρέει το χρήμα, αλλά έρχονται εδώ», ενώ «στο επιχείρημα ότι η Ευρώπη γερνάει δημογραφικά, πεθαίνουμε» απάντησε «αντί να δώσουμε κίνητρα για να γεννιούνται παιδιά, εμείς θα κάνουμε εισαγωγή;».

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Βελοπουλος διερωτήθηκε «γιατί η Ελλάδα πρέπει να ενσωματώνει τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όταν οι χώρες του Βίζεγκραντ δεν ενσωματώνουν τίποτα». «Μόνο εμείς το κάνουμε. Μόνο οι Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου λέγοντας ότι «σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επέμβαση των ΜΑΤ σε πανεπιστήμια θα γίνεται μετά τις 9 το βράδυ, εκτός Κυριακών, εορτών και αργιών…» και επισήμανε: «Μας έχει φάει η πολυνομία εδώ. Φτιάχνουμε νόμους, νόμους, και δεν γίνεται τίποτα. Ένας νόμος χρειάζεται για να λυθούν τα προβλήματα».

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος σχολίασε τη συζήτηση για το θέμα του πολυπολιτισμού σημειώνοντας ότι «η κ. Μέρκελ είπε ότι ο πολυπολιτισμός στη Γερμανία απέτυχε. Το ίδιο είπε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας».

Καταλήγοντας παρότρυνε «κλείστε τις ΜΚΟ που κάνουν νόμιμο δουλεμπόριο, και να δείτε πώς θα σταματήσουν να έρχονται εδώ» είπε πως «υπάρχει τουρκική ΜΚΟ στη Λέσβο» και προσέθεσε: «Υπάρχουν λύσεις και προτάσεις. Τα ακατοίκητα νησιά είναι λύση. Δεν πας σε μια περιοχή να επιβάλεις πενταπλάσιους λαθρομετανάστες σε σχέση με τον πληθυσμό, όπως θέλετε να κάνετε στα Βρασνά. Αυτό είναι φασισμός».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης σημείωσε πως «ενσωματώνουμε στο νομοσχέδιο τις οδηγίες επειδή υπάρχει ένας βασικός θεμελιακός κανόνας που είναι η ενσωμάτωση όλου του ενωσιακού δικαίου από την ημέρα που γίναμε μέλη της ΕΕ, μέχρι σήμερα», τόνισε: «Η Ευρώπη δεν είναι στατικό. Χθες ο κ. Ζιχόφερ, υπουργός της Γερμανίας, είχε συνομιλία με πέντε χώρες και ήδη προχωράνε στην επέκταση της συμφωνίας της Μάλτας για την κατανομή των βαρών».

Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε και στις αναφορές του κ. Βελόπουλου στο πανεπιστημιακό άσυλο και την Αστυνομία. «Είπατε για την ΑΣΟΕΕ, μην διεκδικείτε επιχειρησιακούς ρόλους, ούτε εσείς ούτε εγώ. Εγώ είμαι πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας. Η Αστυνομία ξέρει πολύ καλά πότε θα το κάνει αυτό, πότε και πώς θα επιβάλει τη νομιμότητα. Να είστε βέβαιος ότι η νομιμότητα μέρα με τη μέρα επιβάλλεται και όλα τα πανεπιστήμια και όλοι οι χώροι της Αθήνας, όλα τα κέντρα των πόλεων θα καθαρίσουμε και θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες. Είναι ο λόγος μου σε εσάς», σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ