ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H τυχαία συνάντηση Βαρουφάκη – Τσοβόλα στους διαδρόμους της Βουλής

Τυχαία συνάντηση στους διαδρόμους της Βουλής είχαν ο γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον Δημήτρη Τσοβόλα, δικηγόρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που καλείται να υπερασπιστεί τον πελάτη του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών είχαν θερμή χειραψία και έπιασαν κουβέντα για λίγη ώρα με τον κ. Βαρουφάκη να εξηγεί στον κ. Τσοβόλα ότι «εμείς ως κόμμα δεν θα παραστούμε στην Προανακριτική. Ο κόσμος δεν μας εξέλεξε για να κάνουμε τους δικαστές». Ο συνομιλητής του κούνησε καταφατικά το κεφάλι δείχνονας να συμφωνεί.

Παρών στο σκηνικό ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, δημοσιογράφος κ. Νίκος Καραμπάσης, που έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook το πώς έτυχε να συναντηθούν οι δύο πάλαι ποτέ υπουργοί.

Ανέφερε επί λέξει: «Καθώς βγήκαμε από το ασανσέρ της βουλής έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών ήταν συγκεντρωμένοι οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες και συνομιλούσαν με τον Δημήτρη Τσοβόλα (που είχε πάει στη βουλή για να εκπροσωπήσει στην προανακριτική επιτροπή τον πελάτη του πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και κατηγορούμενο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο).

Η συνομιλία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 πολύ εγκάρδια και φιλική και μάλιστα ο Δημήτρης Τσοβόλας του είπε ότι άκουσε την ομιλία του στη βουλή και συμφωνεί μαζί του όπως και καταλαβαίνει απολύτως τους λόγους που αναγκάζουν το ΜέΡΑ25 να ΜΗΝ μετέχει καν στις διαδικασίες της προανακριτικής επιτροπής.