ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντίδραση Βελόπουλου στην απόφαση του ΕΣΡ για τις εκπομπές του

Την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου προκάλεσαν τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς μέσω των οποίων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προωθεί προϊόντα της εταιρείας του.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Βελόπουλος άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και υποστήριξε ότι του έχουν «επιβληθεί πρόστιμα που δεν δικαιολογούνται από τον νόμο και πως ο ίδιος και το κόμμα του είναι στόχος ενορχηστρωμένων προσπαθειών με στόχο την δημιουργία αξεπέραστων προβλημάτων.

«Δεν μπορεί να λέω εγώ κάτι σε μία ζωντανή εκπομπή και να πληρώνει το κανάλι. Δεν μπορεί το ΕΣΡ να τιμωρεί το κανάλι γιατί ο δημοσιογράφος είπε κάτι λάθος. Πού το έχετε δει αυτό; Τι νόμος είναι αυτός; Πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι; δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κρίση, ότι υπάρχει κορονοϊός; Έβγαλαν, δε, 18 αποφάσεις μέσα σε ένα μήνα, όταν για να βγάλουν άλλες αποφάσεις κάνουν πάνω από ένα χρόνο» είπε ο κ. Βελόπουλος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κλήση του Προέδρου του ΕΣΡ για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η αλήθεια είναι», συνέχισε, «ότι κάποιος επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελληνική Λύση. Δεν γίνεται να δέχομαι κάθε μήνα έλεγχο από την εφορία στις εταιρείες μου. Κάθε μήνα. Γιατί; Τις προάλλες ήρθαν πάλι. Και δεν βρήκαν τίποτα γιατί όλα είναι δηλωμένα. Δεν μπορεί όμως μία ημέρα κάθε μήνα οι εταιρείες μου να μην δουλεύουν γιατί έχουν έρθει οι εφοριακοί και κάνουν έλεγχο. Το ΕΣΡ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να βελτιωθεί. Δεν μπορεί να δουλεύει έτσι. Δεν γίνεται να φιμωνόμαστε. Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ψηφίζουμε μια πρόταση ακόμα και την πει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ αλλά είναι καλή για την πατρίδα. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι η ελευθεροστομία. Δεν μπορεί να μας φιμώνει ο Κουτρουμάνος και η ομάδα του», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.