ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορική φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η διαφωνία του Κυριάκου

Τη διαφωνία του, για τον τρόπο τουλάχιστον που είχε τότε ειπωθεί, με μία ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Μega.

Αναφερόμενος στο θανατηφόρο περιστατικό του Περάματος, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πάντα θα υπάρχουν τραγικά περιστατικά τα οποία όμως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ακυρώσουν τη συνολική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία».

Και πρόσθεσε: «Και τονίζω, κάποτε, θυμάστε, είχε ειπωθεί μια κουβέντα από κάποιον άλλον ο οποίος καθόταν σε αυτή εδώ τη θέση, είχε πει στους αστυνομικούς ‘το κράτος είστε εσείς’. Κακώς είχε ειπωθεί αυτό έτσι όπως είχε ειπωθεί τότε. Όμως, δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση την ανάγκη να εξηγήσουμε στους πολίτες κάτι το οποίο θα έπρεπε, νομίζω, όλοι να το αντιλαμβάνονται: ότι το μονοπώλιο της νόμιμης βίας σε ένα κράτος δικαίου το έχει μόνο η Αστυνομία, δεν το έχει κάποιος άλλος».

Για την ιστορία, η αναφορά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε γίνει στην (ταραγμένη) περίοδο του 1991 -1992 όταν η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων συγκοινωνιών της Αθήνας είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους συνδικαλιστές και εργαζόμενους της τότε ΕΑΣ, με πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια εις βάρος όσων ιδιωτών είχαν αποκτήσει λεωφορεία και πυροδοτήσει καθημερινές συγκρούσεις ΜΑΤ και απεργών στο κέντρο της πόλης.