ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυριακάτικη επισκόπηση Μητσοτάκη – Σε ποια θέματα αναφέρεται ο πρωθυπουργός

Το ξεπάγωμα τριετιών, η μείωση της ανεργίας η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, τα αποτελέσματα των ελέγχων της αγοράς για την καταπολέμηση της ακρίβειας, η αρωγή και στήριξη στη Θεσσαλία, η αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, η β’ φάση του «Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία», αλλά και τα Ζαγοροχώρια που μπήκαν στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κυριαρχούν στην ανάρτηση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως το γνωστό Market Pass θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, αλλά μόνο για όλη τη Θεσσαλία, πλημμυρόπληκτες κοινότητες της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, και τον Έβρο με διπλασιασμό του μηνιαίου ποσού. Ωφελούμενα θα είναι περίπου 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη.

Επισημαίνει ακόμη πως τον Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) μειώθηκαν κατά 5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι (λιγότεροι κατά 47.000) και πια καταγράφεται ο μικρότερος αριθμός ανέργων στη ΔΥΠΑ εδώ και 12 χρόνια.

Επίσης, υπογραμμίζει πως από την αρχή του έτους έχουν διενεργηθεί σχεδόν 15.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες κολοσσούς.