ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω τους αστυνομικούς που φυλάγανε τους VIP και «εξουδετερώνει» πολιτικά το «άβατο» των Εξαρχείων

Το συγκεκριμένο θέμα θα έμπαινε  στην ατζέντα του αρμόδιου υπουργού, ωστόσο η χθεσινοβραδυνή επικίνδυνη επίθεση ομάδας νεαρών εναντίον πληρώματος περιπολικού της Τροχαίας που επιλαμβανόταν σε τροχαίο ατύχημα, φαίνεται να επισπεύδει τις υπουργικές ενέργειες.

Ο κ. Πανούσης εκτιμά ότι το ζήτημα της πολύχρονης παρουσίας αναρχικών ομάδων και υποστηρικτών της επαναστατικής βίας στη συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να λυθεί πολιτικά.

Δεν αποκλείεται μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr, κατά την αυριανή συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων να γίνει νύξη για το συγκεκριμένο ζήτημα από τον αρμόδιο υπουργό, που θα ζητήσει την πολύπλευρη συμμετοχή αναζήτησης λύσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο «κράτος των Εξαρχείων», από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.

Οι μισοί από όσους φρουρούν πολιτικούς θα γίνουν ξανά μάχιμοι

Την ίδια ώρα ο υπουργός με συνέντευξη του στην Huff Post Greece δήλωνε πως οι στρατιές των αστυνομικών που είχαν διαταχθεί να φυλλάσουν VIP πρόσωπα, θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω υπάρχουν περίπου 4.000 αστυνομικοί που φυλάνε vip στόχους. Από αυτούς 1.500-2.000 θα επιστρέψουν στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Το ξεκαθάρισμα θα γίνει με δίκαιο τρόπο, θα υπάρχουν κριτήρια. Ένα από τα κριτήρια είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν για τον κίνδυνο που διατρέχει ο καθένας. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να λέει ότι κινδυνεύει. Κάποιοι το κάνουν επίτηδες για να πάρουν φύλαξη. Τελείως επίτηδες.

Ο κ. Πανούσης απάντησε και στο εάν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο της ύπαρξης ακροδεξιών θυλάκων και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. 

Στη δημοκρατία ο καθένας μπορεί να ψηφίζει ότι θέλει και το ίδιο ισχύει για τους αστυνομικούς. Από τη στιγμή, όμως, που μπαίνει κάποιος στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να καταλάβει ότι μπαίνει σε έναν ευαίσθητο για τη δημοκρατία θεσμό που απαιτεί απόλυτη υπακοή στο Σύνταγμα και στη Δημοκρατία.

Ας ψηφίσει ο καθένας ότι θέλει αλλά αν υπάρχουν στην Αστυνομία τέτοιοι θύλακες θα διαλυθούν. Αν μάθω – και να είστε σίγουροι ότι μπορώ να το μάθω- ότι υπάρχει οποιοδήποτε κύκλωμα που συγκαλύπτει οτιδήποτε θα το πολεμήσω.