ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Συρεγγέλα νέα γραμματέας της ΝΔ – Το αστείο Μητσοτάκη

Την πρώτη γυναίκα γραμματέα εξέλεξε η ΝΔ, καθώς το κόμμα οδεύει προς τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυσή του.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αστειεύτηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και για την εκλογή της κυρίας Συρεγγέλα στη θέση της γραμματέως. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής. Έλα Συρεγγέλα, αλλά μην έρθεις με φόρα. Αυτό δεν βγήκε σε καλό».

Αφού πρώτα ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του απερχόμενου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη και ζήτησε να τον χειροκροτήσουν, στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία κ. Συρεγγέλα, την οποία ζήτησε να στηρίξει ομόφωνα η ΠΕ. Έτσι, από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η Μαρία Συρεγγέλα είναι επίσημα γραμματέας του κόμματος.

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια σε Π. Μαρινάκη πριν αυτός παραδώσει τη σκυτάλη στην Μ. Συρεγγέλα
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος περιόδευσε πολλές φορές κατά τη θητεία του σε όλη τη χώρα. Καθώς η Πολιτική Επιτροπή ανανεώθηκε κατά 75%, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το κόμμα θα είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηρίζεται η κυβέρνηση. Όσο η ΝΔ παραμένει ενωμένη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν».

Σε εκείνο το σημείο κάλεσε τον Παύλο Μαρινάκη να παραδώσει τη σκυτάλη, ζητώντας να εκλεγεί ομόφωνα η Μαρία Συρεγγέλα, «που για πρώτη φορά μια γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΕ. Θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής. Έλα Συρεγγέλα, αλλά μην έρθεις με φόρα. Αυτό δεν βγήκε σε καλό», αστειεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του.

Ο απερχόμενος γραμματέας και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, νωρίτερα ευχαρίστησε τους συνεργάτες κάνοντας αναφορά στη διαδρομή του στη θέση. «Η Μαρία Συρεγγέλα είναι μια άξια γυναίκα, ένα στέλεχος που αγαπά την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ. Εντυπωσιακή η αφοσίωσή της και το πόσο μπορεί να ενώνει», ανέφερε από την πλευρά του.