ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΝΔ θέλει να μετατρέψει τον ΠτΔ σε κομματικό εκτελεστικό βραχίονα»

«Η ρύθμιση για την απιστία οδηγεί στο αρχείο 100 υποθέσεις που σχετίζονται με τα δάνεια των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που φτάνουν στο αστρονομικό ποσό των 400 εκατ. ευρώ», προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο ίδιος ως προς τη ρύθμιση που αφορά την αποδέσμευση χρημάτων που έχουν παγώσει μετά από εντολές της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές ενέργειες έκανε λόγο για «προφανή συγκάλυψη και για προσπάθεια να λειτουργήσει ένα πλυντήριο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει να υπάρξει μια αυθεντική ερμηνεία του άρθρου 86(2) του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία το αδίκημα της δωροδοκίας δεν παραγράφεται στο σύντομο χρονικό διάστημα που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «η ΝΔ αυτό δεν το δέχεται. Και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν το δέχεται και τι είναι αυτό που φοβάται».

Τέλος, ο Δ.Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι «η ΝΔ με την πρότασή της δημιουργεί όρους για να μετατρέψει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε έναν κομματικό εκτελεστικό βραχίονα της εκάστοτε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι απαράδεκτο και διαταράσσει συνολικά την ίδια τη συνταγματική ισορροπία έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από το 1975 και μετά».