ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφί» Δραγασάκη στον Τσίπρα – Τον αφήνει στις… αυταπάτες του 

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε χρησιμοποιήσει την ατάκα αυτή τον Μάιο του 2016 λέγοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα»

Διαφορετική άποψη από τον Αλέξη Τσίπρα για τις αυταπάτες της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Ο Τσίπρας μίλησε για αυταπάτη. Εγώ δεν το βίωσα έτσι» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «από μεθοδολογικής άποψης είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το ’17».

«Προσωπικά δεν τη δέχομαι τη λέξη αυταπάτη. Εγώ βίωσα ότι είχαμε ένα σχέδιο. Ξέραμε από την αρχή τη δομική του αντίφαση. Είχα γράψει ότι τα όρια της πολιτικής μας είναι δύο, το εσωτερικό και το εξωτερικό όριο. Από μεθοδολογική άποψη είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το 17. Ξεκίνησε να κάνει μια παγκόσμια επανάσταση και κατέληξε να γίνει επανάσταση μόνο στη χώρα του. Εμείς δεν ξεκινήσαμε επανάσταση, ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα το οποίο απαιτούσε αλλαγές στην Ευρώπη, απαιτούσε συμμαχίες και άλλα παράλληλα εγχειρήματα. Αυτό δεν υπήρξε και έρχεσαι σε μια φάση και λες ‘και τώρα τί κάνω που είμαι μόνος;’. Αν σκεφτόμαστε έτσι πάντα, δεν θα κάνουμε τίποτα ποτέ. Βλέπεις μια δυνατότητα και λες ‘για να δω, μπορώ να την αξιοποιήσω τη δυνατότητα αυτή’;» σημείωσε χαρακτηριστικά.