ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Κασσελάκη: Οι εφορευτικές δεν βρίσκουν τα νέα μέλη

Καταγγελία ότι οι εφορευτικές επιτροπές δεν βρίσκουν νέα μέλη που ψήφισαν πρώτη φορά στις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής έκανε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες αναφορικά με την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση μελών» σημειώνει χαρακτηριστικά και ζητά αυστηρή τήρηση της διαδικασίας από όλα τα μέλη των τοπικών εφορευτικών επιτροπών.

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη να μην δέχονται τη δικαιολογία ‘δεν σας βρίσκουμε’ αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών» σημειώνει επίσης στην ανάρτησή του.

Αλαλούμ με τα παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρατηρείται από το πρωί, καθώς παρατηρήθηκαν με το «καλημέρα» αρρυθμίες, αφού όσοι προσήλθαν για να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, δεν έβρισκαν σε ένα ποσοστό το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους.

Περισσότερα από 2.000 τηλέφωνα δέχτηκε μόνο το πρώτο δίωρο της ψηφοφορίας η Κουμουνδούρου, η οποία ζητούσε από τους χειριστές να αναζητούν με προσοχή τα προσωπικά στοιχεία. Κατά την Κουμουνδούρου, κάποιοι χειριστές, ενώ αρκετά μέλη ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, επειδή τότε υπήρχαν ουρές δεν είχαν περάσει τα προσωπικά τους στοιχεία ως εγγραφές, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται σήμερα στα τάμπλετς.

Μεγάλη η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάλη είναι η συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου, ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, καθώς ξεπέρασαν τις 100.000 οι ψηφοφόροι που πήγαν στην κάλπη.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, μέχρι τις 17:00 είχαν ψηφίσει 101.732 άτομα, αριθμός υψηλότερος από όσους είχαν ψηφίσει μέχρι την ίδια ώρα την προηγούμενη εβδομάδα, στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Πρόεδρος ΚΕΦΕ: Να αποφεύγεται κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων

Σε δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δρόσος.

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό. Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε!»