ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Ζωής Κωνσταντοπούλου: Αγνοείται η τύχη του Mr Bitcoin

«Πήραν τον Αλεξάντερ από το Νοσοκομείο με απειλές στους γιατρούς» καταγγέλλει η δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως Mr Bitcoin, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η ίδια τονίζει ότι δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του, καθώς και ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απαντά.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητά ενημέρωση επίσημη για το πού βρίσκεται ο Βίνικ, τονίζοντας ότι ζητά να έχει ενημέρωση αλλά και επικοινωνία μαζί του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Αλεξάντερ Βίνικ εναντίον της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοσή αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου, τον Βίνικ τον πήραν από το νοσοκομείο, λίγο αφότου καθαρογράφηκε η απόφαση του ΣτΕ, κάτι που έγινε στις 16:00 της Πέμπτης, 23 Ιανουαρίου 2020.

«Ο εκπρόσωπος του Υπουργού πήρε αντίγραφο της απόφασης στις 16.38 και ό,τι συνέβη νωρίτερα είναι απολύτως παράνομο. Αλλά και τώρα δεν μπορεί νομίμως να εκτελεσθεί» υπογραμμίζει επίσης.

Η δικηγόρος του υπενθυμίζει, τέλος, πως «είναι ασθενής στην 35η ημέρα απεργίας πείνας».