ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεδαφίζονται οι συντάξεις

stratoulis1

Για «κατεδάφιση» των συντάξεων εξαιτίας του πολυνομοσχεδίου κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης.

Η ένταξη των επικουρικών ταμείων των ένστολων και του προσωπικού ιδρυμάτων εμπορικού ναυτικού στο Ενιαίο Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αλλά κυρίως η εφαρμογή της ρήτρας για μηδενικά ελλείμματα στα ταμεία, θα οδηγήσει τις επικουρικές συντάξεις τους, τα μερίσματά τους και τα εφάπαξ τους σε συνεχείς σταδιακές μειώσεις μέχρι την πλήρη εξαέρωσή τους. Εκφράζουν την αντίθεσή τους για την κατάργηση κοινωνικών πόρων τόσο στο πρώην επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) όσο και στο ταμείο πρόνοιας δικηγόρων Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι με αυτή την κίνηση θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέες περικοπές κύριων συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε αυτό με την τρόικα και θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ανάλογο νομοσχέδιο το φθινόπωρο. «Καλούμε τους ασφαλισμένους και όλο τον λαό με τους αγώνες και την ψήφο τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πριν αυτή ολοκληρώσει την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων» τονίζουν χαρακτηριστικά.