ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Καμία ανοχή και αδράνεια για τις γυναικοκτονίες»

Δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου μια κοπέλα 28 ετών δολοφονήθηκε άγρια έξω από αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφό της.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζει ότι η νέα αυτή γυναικοκτονία δείχνει με «σκληρό και οδυνηρό τρόπο» την «επείγουσα ευθύνη που έχει η Πολιτεία στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και του εγκλήματος».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισημαίνει:

«Η δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, μια ακόμη γυναικοκτονία, μας συγκλονίζει και μας θυμώνει.

»Δείχνοντάς μας με σκληρό και οδυνηρό τρόπο μια από τις πιο σκοτεινές και θλιβερές όψεις της κοινωνίας μας, όπως και την επείγουσα ευθύνη που έχει η Πολιτεία στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και του εγκλήματος.

»Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα δεν χωρεί καμία ανοχή και αδράνεια».

Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη δέχθηκε πέντε μαχαιριές έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων όπου είχε πάει να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της, την ώρα που καλούσε στην Άμεση Δράση για να έρθει περιπολικό για να πάει με ασφάλεια στο σπίτι της.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.