ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κενό έως 3,6 δισ. για μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη FAZ

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει πλήρως μισθούς και συντάξεις στο τέλος του Ιουνίου, υποστηρίζει σε κυριακάτικο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα FAZ.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται εσωτερικούς υπολογισμούς των δανειστών, το κενό στα δημόσια ταμεία για τον Ιούνιο ανέρχεται σε 2 έως 3,6 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει – σύμφωνα με την FAZ – πως όχι μόνο δεν θα είναι δυνατό να πληρωθεί η δόση 1,6 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά θα υπάρξει και μερική καταβολή μισθών και συντάξεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ακόμη και αν υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων τις επόμενες ημέρες, το πρόβλημα θα παραμείνει, καθότι δεν θα είναι δυνατό να εκταμιευθούν χρήματα στήριξης έως ότου να υπάρξει η απαραίτητη επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια.

Το επίμαχο δημοσίευμα διέψευσε πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την καταβολή των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης:

 Μάρδας: Κανονικά η πληρωμή μισθών και συντάξεων