ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι κερδίσαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας»

Το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής παρουσιάζει αυτή την ώρα από τη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε με σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19: «Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της δεύτερης φάσης του κορωνοϊού είναι ολοφάνερη. Είναι αδιανόητο να συζητάμε ξανά για lockdown στην Ελλάδα. Κινδυνεύουμε να χάσουμε ό,τι κερδίσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες τους πρώτους μήνες της καραντίνας», τόνισε.

«Μένουμε εκτεθειμένοι στον ιό και τις οικονομικές συνέπειές του. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για να προλάβει τις εξελίξεις. Είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ανικανότητά της να δώσει αποτελεσματικές λύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία. Η κοινωνία μετασχηματίζεται. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, θορυβημένος από τα ερείπια της πολιτικής του, να δώσει υποσχέσεις. Δεν αντιμετωπίζονται όμως τα προβλήματα με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα, βλέποντας και κάνοντας», είπε η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το εγχείρημα του κ. Τσίπρα να εκφράσει τον άλλο πόλο απέναντι στη συντήρηση απέτυχε. Το αφήγημά του κατέρρευσε και μαζί έκλεισε ο κύκλος του τεχνητού διπολισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις. Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει λύσεις με προοπτική. Οδηγεί σε οπισθοδρόμηση. Αντιλαμβάνεται τα σύνθετα νέα προβλήματα ως ευκαιρία προώθησης των αντιλαϊκών της επιλογών. Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να συγκροτήσει τον πόλο απέναντι στη συντήρηση. Είμαστε η παράταξη της αλλαγής. Τώρα που οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας, διεκδικούμε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε την πορεία του τόπου, με το αφήγημά μας για τη Νέα Αλλαγή».