ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνδυνο παραγραφής καταγγέλλει ο Τσίπρας

Επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση Ευριπίδη Στυλιανίδη απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με θέμα το άρθρο 86 που αφορά στην ευθύνη υπουργών.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την υπερψήφιση από τη Βουλή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την ενσωμάτωση ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 του Συντάγματος (νόμος περί ευθύνης Υπουργών).

«Η απόρριψη της πρότασης για προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης ενδέχεται εξ αντιδιαστολής να ενισχύσει εκείνες τις ερμηνευτικές εκδοχές οι οποίες, είτε καλοπροαίρετα είτε όχι, υποστηρίζουν ότι το άρθρο 86 καταλαμβάνει ακόμη και αδικήματα που τελέστηκαν απλώς επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση που οι ερμηνείες αυτές υιοθετηθούν από τη δικαιοσύνη, να οδηγηθεί στο αρχείο η υπόθεση της Novartis, καθώς θα έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παράγραφος 3, παρά την κατάργησή της, αφού αυτή θα ισχύει μόνο για το μέλλον και όχι αναδρομικά» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.